Broekster Boys geeft in slotminuut overwinning uit handen · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys geeft in slotminuut overwinning uit handen

zaterdag 02 mei 2015

In het seizoen 94-95 degradeerde Broekster Boys na een nederlaag in Spakenburg tegen Ijsselmeervogels  uit de eerste klasse E. Toen was de eerste klasse het hoogste niveau van het amateurvoetbal. Nu, twintig jaar later vecht Broekster Boys opnieuw voor lijfsbehoud in de eerste klasse E. Zaterdag stond de wedstrijd tegen mede degradatiekandidaat VEV’67 op het programma.

Bij de opkomst werden de teams begeleid door de kersverse jeugdkampioenen van E1 en E5. Bovendien stond het vandaag kampioen in de hoofdklasse geworden team van B1 aan de lijn om het vlaggenschip aan te moedigen. Ook de start van Broekster Boys was veelbelovend. De aanvallende intenties waren van meet af aan duidelijk en dit werd in de vijftiende minuut beloond met een 1-0 voorsprong. Een prima actie van Hedzer Prins leverde een voorzet op maat op vanaf rechts. Juryan Dantuma  schoot de voorzet prima binnen. In de achttiende minuut werd het zelfs 2-0 voor Broekster Boys.  Een afvallende kopbal van Piet Wessel Dijkstra werd opgepikt door Hedzer Prins die feilloos binnenschoot. Broekster Boys leek op rozen te zitten.

Maar VEV’67 toonde veerkracht. En, het tegendoelpunt kwam te snel. In de twintigste minuut leverde onzeker ingrijpen achterin de mannen van Ron de Boer de aansluitingstreffer op. Het was meteen een keerpunt in de wedstrijd. Daar waar Broekster boys tot dat moment de baas was op het veld, zag je de onzekerheid weer in het spel sluipen.  Het goede voetbal maakte plaats voor degradatievoetbal: niet goed, wel spannend.

Een nieuwe tegenslag kwam er in de éénentwintigste minuut toen de goed in de wedstrijd zittende Albert Wijbenga geblesseerd het veld moest verlaten. Geel was er in de achtendertigste minuut voor VEV speler Jacob Tjoelker na een harde overtreding op Juryan Dantuma. Gelukkig voor Broekster Boys kon de spits weer worden opgelapt en kon hij de wedstrijd vervolgen.

Na de rust waren de eerste kansen voor Broekster Boys, maar toch was het VEV die als eerste scoorde. In de zevenenvijftigste minuut was het Ton Baan die een voorzet prima inkopte en daarmee VEV ’67 op gelijke hoogte zette. Dit keer leek Broekster Boys  snel terug te slaan, maar keeper Bert Jan Vos redde uitstekend op een pegel van Remco Kooistra. De bij Broekster Boys ingevallen Stefan Overkempe had in de zevenenzeventigste minuut meer succes. Hij knikte een voorzet prima binnen en zette daarmee Broekster Boys opnieuw op voorsprong.

Een spannend slotkwartier volgde. Keeper Karim Oortgijsen voorkwam met  twee fabelachtige reddingen de gelijkmaker en bewees  daarmee voor zoveelste keer zijn grote waarde voor de Broek.  Erg sneu en zuur voor hem heel Broekster Boys was een ongelukkig moment in de negentigste minuut waardoor VEV’67 in de slotminuut alsnog op gelijke hoogte kwam.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Baar uit Groningen was de stilte onder het in grote getale opgekomen publiek opvallend. De verslagenheid onder de spelers was groot. Broekster Boys krijgt nog één kans om degradatie te ontlopen. Zaterdag zal in Emmen tegen DZOH zal de beslissing vallen. Broekster Boys hoopt daarbij op massale steun van de trouwe supporters!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00