Broekster Boys geeft zege uit handen in en tegen Hardegarijp · Foto('s):

Broekster Boys geeft zege uit handen in en tegen Hardegarijp

maandag 25 september 2017

Op 23 september onder een prachtig nazomer zonnetje begon eindelijk het nieuwe seizoen in de tweede klasse I. Ook al was het voetbal vaak gewoon goed van Broekster Boys, in de beker leverde dat helaas niet altijd resultaat op. Met de competitiestart in en tegen Hardegarijp was verzorgd, aanvallend voetbal ook weer noodzakelijk tegen een ploeg wat de laatste jaren qua kracht en spel Broekster Boys niet veel ontloopt. De wedstrijden tegen Hardegarijp is voor spelers van beide kanten vaak een weerzien van oude voetbalvrienden, collega’s en sportieve rivalen.

Eerste Helft

Wat tegenwoordig een trend lijkt te worden bij de mannen uit Damwoude is het vroeg incasseren van een tegentreffer. Ook ditmaal was het raak en kwam VV Hardegarijp al snel op voorsprong. Via een steekbal op de diepgaande Hessel Breeuwsma die de bal voorzet en een grabbelende doelman Vonk was het Robin van den Akker die de bal simpel in het doel kon tikken. Zoals ik al zei lijken de spelers van Broekster Boys er al aan ‘gewend’ om tegen een achterstand aan te kijken en ze tonen gelijk veerkracht. In de 4e minuut is het de nieuwe kracht, overgekomen uit de eigen jeugd van Broekster Boys, Jos Regnerus over de linkerflank die de bal panklaar legt voor spits Rienk de Haas. Rienk de Haas bewijst maar weer eens hoe koel de spits in de zestien meter is en schiet de bal keurig in de verre hoek, 1-1. Vier minuten later was er een grote kans voor Hedzer Prins om de gasten op voorsprong te zetten maar hij stuitte op doelman Evert van Schepen. Broekster Boys trekt de wedstrijd naar zich toe en heeft het beste van het spel in de eerste 10 minuten. In de 8e minuut was er nog een kop kans voor de mannen uit Damwoude. Een voorzet van aanvoerder Riemer Doornbos word over gekopt door Piet Wessel Dijkstra.

Nog geen minuut later beland een voorzet van Sander Jongsma op het hoofd van Jos Regnerus maar ook hij ziet zijn inzet over het doel gaan. In minuut 22 is VV Hardegarijp gevaarlijk vanuit een indraaiende vrije trap. Doelman Vonk pakt ditmaal de bal wel klemvast en plukt de bal uit de lucht. In de 25e minuut is het gevaar weer aan de andere kant met Hedzer Prins die voor de doelman opduikt. Keeper van Schepen is alert en plukt de bal van de schoen bij Prins. In de 35e minuut slaat de schrik bij het publiek en de spelers toe wanneer verdediger Kas Huizenga bij een onschuldig ogende botsing blijft liggen. Door de toesnellende verzorgers van beide partijen is Huizenga redelijk snel weer bij kennis en verlaat het veld. Ondanks dat de verdediger zelf het speelveld weer wil betreden is het trainer Ron de Boer die een wijs besluit neemt en Huizenga wisselt. Zijn vervanger is speler met nummer 13 Hendrik Bouma. Na 45 minuten spelen hebben de supporters een interessante, leuke en open wedstrijd gezien op sportpark de Warren.

Tweede Helft

Net als in de eerste helft komt het gevaar in het begin van vv Hardegarijp. Het is nieuwkomer Alban Miftari die schiet maar doelman Vonk biedt redding voor Broekster Boys. Al snel veranderd het spelbeeld weer en heeft Broekster Boys het betere van het spel, dit resulteert ook in kansen voor de gasten. In de 51e minuut is het Hendrik Bouma die diep gestuurd wordt en een enorme kans krijgt om te scoren. Hij faalt echter in de 1 op 1 situatie met de doelman. In de 61e minuut is het dan wel raak. Met een aanval over de linkerkant is Piet Wessel de aangever op Hedzer Prins. Prins legt de bal terug op spits Rienk de Haas die de bal voor de tweede maal deze wedstrijd binnen schuift 1-2. Een paar minuten later had de stand alweer gelijk kunnen staan door Ralph Wietses. Wietses draait knap open in de zestien maar zijn inzet spat uiteen op de lat. In minuut 72 wordt een schot van Rienk de Haas gekeerd door doelman van Schepen en verwerkt tot corner. Uit de corner is het aanvoerder Riemer Doornbos die tweemaal het meest alert is en bij de tweede poging doel treft 1-3. Geen vuiltje aan de lucht voor Broekster Boys, althans dat zou je zeggen.

Zeker wanneer er een minuut later een enorme kans is voor Rienk de Haas om de stand op 1-4 te brengen maar de spits treuzelt te lang en de bal wordt met een sliding tot corner verwerkt. Vanaf de 80e minuut kantelt de wedstrijd uit het niets en wordt VV Hardegarijp alsmaar sterker en sterker. In de 82e minuut is het invaller Anne Kromhout die de spanning terug brengt in de wedstrijd en de stand op 2-3 brengt. Broekster Boys begint angstig te voetballen en raakt de bal steeds vaker en sneller kwijt aan de tegenstander. In de 86e minuut gebeurt dan toch het geen waar de meegereisde uitsupporters al bang voor waren. De gelijkmaker valt door een kop doelpunt van Rick de Groot waarmee hij de stand gelijk trekt 3-3. Deze stand blijft staan na iets meer dan 90 minuten spelen op sportpark de Warren. Een hard gelag voor de gasten uit Damwoude om de wedstrijd zo uit handen te geven en met maar 1 punt weg te gaan uit Hardegarijp. Volgende week komt Leeuwarder Zwaluwen op bezoek in Damwoude en zullen de 3 punten bijgeschreven moeten worden. De wedstrijd start om 14:30, komt allen!

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00