Broekster Boys glijdt verder weg · Foto('s): Marieke Elzinga / Lia Bakker
  Marieke Elzinga / Lia Bakker

Broekster Boys glijdt verder weg

zaterdag 28 februari 2015

Broekster Boys leek eind 2014 de verrassing van de eerste klas. Na vier wedstrijden in 2015 lijkt de verrassing voorbij. Vier wedstrijden op rij verliezen is teveel voor een goed voetballend team. Afgelopen zaterdag werd met 0-3 verloren van Olde Veste’54. Door de winst van de Steenwijkers  streven zij Broekster Boys voorbij op de ranglijst.

Harde wind maakt voetbal moeilijk. Om half drie floot scheidsrechter Mesbah voor het beginsignaal. In de basis was er ook weer plaats voor Geert Lammert Wijnsma na een langdurige blessure. Halverwege de eerste helft bleek, dat beide teams één scoringsmogelijk creëerden. Eerst was het Ali Pour Asli van Olde Veste, die de bal in een mooie positie over schoot. Daarna een beste scoringskans voor Hendrik Bouma van Broekster Boys. Keeper Stijker wist het schot onschadelijk te maken. In het  tweede gedeelte van de eerste helft gebeurde er meer. Eerst ontving Geert Lammert Wijnsma van Broekster Boys geel en daarna keeper Strijker en Ruweal Heijmans van Olde Veste´54. De spelers van Olde Veste ontvingen geel nadat Stephan Overkempe gevaarlijk was doorgebroken en door de Olde Veste spelers tot stilstand was gebracht. De vrije trap net buien het strafschopgebied leverde niets op. Deze drie spelers waren dus duidelijk gewaarschuwd.

In de 27e minuut liet Sjoerd Westra zich verrassen en daardoor kwam de bal voor de voeten van Yannick Kattenberg, die van dichtbij de 0-1 aantekende. Zes minuten later mochten de Steenwijkers een corner nemen en Ali Pour Asli wist van dichtbij de 0-2 te scoren. Enkele minuten later was er goed schot van Ruweal Heijmans. Keeper Karim Oortgijsen bracht redding ten koste van een corner. De corner leverde niets op. Een vrije trap van Riemer Doornbos van Broekster Boys was gevaarlijk, maar keeper Strijker bracht redding ook ten koste van een corner. Drie minuten voor de rust was er weer een overtreding van Geert Lammert Wijnsma. Geel was er voor Wijnsma en dat betekende rood voor deze Broekster Boys speler. Een trieste afgang voor Wijnsma en het was ook triest voor Broekster Boys.

Tijdens de rust werd Sjoerd Westra vervangen door Ronald Beintema. In de eerste minuut van de tweede helft kreeg Vincent Jansen van Olde Veste´54 een grote kans. Keeper Oortgijsen wist de bal te onderscheppen. Broekster Boys probeerde druk te zetten. Eerst was het Juryan Dantuma, die goed inschoot. Keeper Strijker wist het schot onschadelijk te maken. Daarna was het twee maal Stephan Overkempe, die gevaarlijk werd. Daarna was het Kas Huizenga van de thuisclub, die de bal ongelukkig op het hoofd kreeg. Huizenga was in staat verder te spelen. Edwin Maters van Olde Veste kwam alleen voor keeper Oortgijsen, die goed ingreep. Piet Wessel Dijkstra kwam daarna in het veld ten koste van Remco Kooistra. Ook Hendrik Bouma werd gewisseld. Zijn vervanger was Dirk Wijnsma. Een mooie kopbal van Siemen Sake Kamstra zweefde maar net over de goal. Broekster Boys wist de kansen niet te verzilveren. Twaalf minuten voor het eindsignaal wist invaller Iginareze de 0-3 te scoren. De mannen uit Steenwijk zaten op rozen. In de slotminuten probeerden Overkempe en Piet Wessel Dijkstra nog een goal te scoren voor de thuisclub. Dit lukte niet en zo werd met 0-3 verloren. Broekster Boys gaat voor handhaving. Na afloop bleek nummer dertien VEV’67 verrassend met  2-1 te hebben gewonnen van Buitenpost. BCV speelde 0-0 gelijk. Viboa en LTC verloren. Broekster Boys heeft nog zeven punten meer dan nummer elf LTC. Volgende week speelt Broekster Boys in Ten Boer tegen nummer drie Omlandia.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00