Broekster Boys heeft directe handhaving niet meer in eigen hand · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys heeft directe handhaving niet meer in eigen hand

zondag 19 april 2015

De belangen waren groot voor Broekster Boys. Zaterdag moesten er drie punten bijgeschreven kunnen worden tegen rode lantaarn drager LTC. Maar toen de kruitdampen na twee uur voetbal opgetrokken waren stond de ploeg uit Damwoude weer met lege handen. En zo eindigt de fantastische start in de eerste klasse in een deceptie. LTC en Viboa deden goede zaken en sprongen in de tussenstand over Broekster Boys heen.  Broekster Boys staat met nog drie wedstrijden te gaan op de twaalfde plek. Deze plek geeft recht op een nacompetitie tegen de periodekampioenen uit de tweede klasse.

Broekster boys startte goed in Assen, want de opdracht was duidelijk. Winnen, want de verliezer komt in grote problemen tijdens dit spannende slotakkoord van de competitie. De eerste kansen waren dan ook voor “de Broek”. Na vijf minuten ging de vrije trap van Piet Wessel Dijkstra net naast. Tien minuten later kwam de bal opnieuw bij Dijkstra. Een afgeslagen bal werd op schitterende wijze direct op de pantoffel genomen en ging op kruissnelheid richting doel. De doelman raakte de bal nog net met zijn vingertoppen en zo kwam de bal via de paal weer in het veld. Weer geen geluk voor de Damwaldsters! Een minuut later werd  een inzet van Riemer Doornbos ter nauwer nood tot corner verwerkt. De mannen uit Assen wisten dan dat er een tandje bij moest en konden ten koste gele kaarten enkele aanvallen onderbreken. Met name Juryan Dantuma en Hedzer Prins werden enkele keren ten koste van overtredingen gestopt. Langzaam maar zeker kwam LTC iets beter in de wedstrijd. Mast en Tiemens waren dicht bij een doelpunt maar hun kopballen gingen naast het doel. Broekster Boys had in de eerste helft het meeste balbezit waarbij de Broekster wat meer mogelijkheden hadden dan de thuisploeg, maar gescoord werd er niet.

Na rust kwam LTC beter uit de kleedkamer. Karim Oortgijsen moest direct handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Daarna was het opnieuw Piet Wessel Dijkstra (die een uitstekende wedstrijd speelde) die bij een vrije trap slechts 5 cm afwijking in zijn vizier had. Het voetbal werd er bij beide ploegen niet beter op. Verliezen was  dodelijk en dat was aan het spel te merken. Steeds vaker werd door de verdedigers van beide teams de lange trap gehanteerd. Op hoop van zegen werd de bal naar voren geslingerd. Maar het leidde tot niets. De prima leidende scheidsrechter van der Meijde had in deze wedstrijd maar liefst tien gele kaarten nodig. LTC kreeg acht kaarten, de andere twee waren voor Juryan Dantuma en de ingevallen Hendrik Bouma. Halverwege de tweede helft was er een enorme kans voor Hedzer Prins. Hij gaf de bal af waar achteraf zelf schieten misschien een betere keuze was geweest. In de achtenzestigste minuut sloeg  het noodlot toe. Hoogeveen wist vanuit een corner de bal simpel bij de tweede paal binnen te knikken 1-0.

Broekster Boys ging in de achtervolging. Trainer Mulder bracht met Stephen Overkempe, Hendrik Bouma en Harry Wijnsma verse krachten in maar ook deze spelers konden  het tij niet meer keren. LTC wilde  natuurlijk de overwinning uit het vuur slepen. Aanvoerder Marcel Lubbert moest ten koste van zijn tweede gele kaart het veld vlak voor het einde van de wedstrijd verlaten. Ook was er nog een incident tussen Oane Kooistra en invaller Davidson Spriensma. De slaande beweging van Spriensma werd door de scheidsrechter niet opgemerkt en ook de daaropvolgende woordenwisseling werd door hem niet waargenomen. De blessuretijd was al enkele minuten bezig toen Juryan Dantuma de gelijkmaker op zijn schoen had. Maar ook zijn schot ging, zoals  zo vaak vandaag, net naast. Na ruim acht minuten blessuretijd was het over en uit.  Broekster Boys moet zijn wonden likken en zakt af naar een nacompetitie plaats. Dit lijkt met nog drie wedstrijden te gaan het hoogst haalbare als Viboa en LTC gewoon blijven winnen. Broekster Boys zal dan zelf ook nog punten moeten pakken want anders vliegt de promovendus er ook nog rechtstreeks uit. Zaterdag as de streekderby bij het goed draaiende BCV. Aanvang wedstrijd 19:00 uur!

Daarna volgen nog wedstrijden tegen VeV en DZOH, twee ploegen die twee puntje minder hebben dan Broekster Boys. De belangen zijn bij deze wedstrijden zijn ook dan weer duidelijk!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00