Broekster Boys krijgt te weinig tegen PKC’83 · Foto('s): Lia Bakker-Peterson/Marieke Elzinga-de Vries
  Lia Bakker-Peterson/Marieke Elzinga-de Vries

Broekster Boys krijgt te weinig tegen PKC’83

zaterdag 08 november 2014

Broekster Boys kreeg de meeste kansen tegen het Groningse PKC’83. Maar na afloop ging PKC’83 juichend van het veld met de 1-2 overwinning. Een gelijkspel was terecht geweest en misschien had Broekster Boys wel drie punten kunnen pakken. Voor de derde keer op rij stonden de mannen uit Damwâld met lege handen. Broekster Boys blijft vijfde.

Belangrijke reddingen van Erik Krol in beginfase. Na vier minuten mocht de gevaarlijke Erdem Yeni een vrije trap nemen. Gevaarlijk kwam de bal in het strafschopgebied, maar uiteindelijk wist keeper Krol van Broekster Boys de bal klemvast te pakken. En na tien minuten liet Jordi Striedelmeyer van PKC’83  van dichtbij een gevaarlijk schot los. Maar ook deze keer had keeper Krol de bal klemvast. Na deze reddingen kwam Broekster Boys beter in de wedstrijd. De snelle Hendrik Bouma kwam op keeper Meedendorp af. Bouma gaf de bal aan Piet Wessel Dijkstra, die de bal goed inschoot. Keeper Meedendorp hield zijn doel schoon. Halverwege de eerste helft was Broekster Boys nog gevaarlijker. De bal had er zo maar in kunnen vliegen, maar door kunst en vliegwerk wisten de verdedigers en keeper Meedendorp de 0-0 te houden. Maar tien minuten voor de rust had Albert Wijbenga de bal weg moeten trappen. Hij trapte de bal tegen Yeni op, die direct doorging. De voorzet werd door Jordi Striedelmeyer vakkundig afgewerkt ( 0-1 ). Trainer Jan Mulder merkte na afloop op, dat fouten in de eerste klas vaak direct worden afgestraft. Fouten mogen niet gebeuren. Enkele minuten later schoot Siemen Sake Kamstra van dichtbij te zacht in. Keeper Meedendorp pakte de bal klemvast. Daardoor werd er een 0-1 ruststand bereikt.

Na de rust was Broekster Boys zondermeer het gevaarlijkste team. Yurian Dantuma schoot de bal naar Siemen Sake Kamstra, die net over schoot. Daarna schoot Riemer Doornbos net naast. PKC’83 trapte alle ballen weg. De Groningers gaven geen kansen weg. Toch bleef Broekster Boys gevaarlijk. Hendrik Bouma schoot de bal naar Hedzer Prins, die de bal voorlangs schoot. Met nog een kwartier te spelen werd Juryan Dantuma in het strafschopgebied ten val gebracht. Broekster Boys schreeuwde om een penalty. De aanval ging door en Doornbos schoot op de paal. De terug springende bal kwam voor de voeten van invaller Stephan Overkempe, die de bal inschoot. Scheidsrechter J. Vredevoogd uit Roden keurde de goal af wegens buitenspel. Twaalf minuten voor het eindsignaal was de achterhoede van Broekster Boys niet attent. Invaller Ifeayl Gorissen van PKC’83 wist de bal perfect langs Krol te schieten ( 0-2 ).

Maar zeven minuten voor het eindsignaal wist verdediger Andries Dijkstra de bal in de goal te koppen. Hedzer Prins had de corner genomen en daaruit kwam de goal. PKC’83 vocht voor de overwinning. Broekster Boys had hard gewerkt, maar stond wel met lege handen ( 1-2 ). Jan Mulder was na afloop een teleurgestelde trainer. We kregen veel kansen, maar we gaven kansen weg. Door fouten krijg je als het ware twee goals tegen. Na een tegengoal blijf je achter de feiten aanlopen. Volgende week gaan we een oefenwedstrijd spelen. Dan kunnen we eens bekijken hoe we gaan spelen. Er zullen punten gepakt moeten worden, aldus Mulder.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00