Broekster Boys maakt indruk tegen de Griffioen · Foto('s): Broekster Boys
  Broekster Boys

Broekster Boys maakt indruk tegen de Griffioen

zondag 15 oktober 2017

Afgelopen zaterdag heeft Broekster Boys goede zaken gedaan in de wedstrijd tegen Griffioen uit Oosterwolde. Waar er de afgelopen weken gesproken over vormbehoud vanuit de voorbereiding, bleek zaterdag dat dit nog niet het plafond is van de ploeg. Trainer Ron de Boer kan samen met zijn begeleidende staf, niet anders dan dik tevreden zijn en mag samen met de trouwe supporters genieten van zijn ploeg. De Griffoen werd in een galavoorstelling met 7-0 afgedroogd.

Hoewel Broekster Boys nog wat tam begon aan de wedstrijd tegen de debutant, werd het dus een prachtige middag op het Hallehonk. De Griffioen mocht dan nog het eerste wapenfeit hebben (Jordi Linneman raakte de lat) maar daarna was het alleen maar Broekster Boys wat de klok sloeg. De thuisploeg creëerde weer een hand vol kansen en het was wachten op het eerste doelpunt. Het is duidelijk dat Broekster Boys steeds meer een ploeg word, want waar er anders nog wel eens voor eigen succes werd gegaan, gunt met nu elkaar de doelpunten. In de 26e minuut was het dan eindelijk raak, Piet Wessel brak de ban na een prachtige voorzet van Rienk de Haas. Twee minuten later lag de tweede al in het netje. Een aanval, nu over rechts, werd door Hedzer Prins hard en laag voorgezet. Jos Regnerus kreeg een niet te missen kans en scoorde de 2-0. Broekster Boys had door kunnen drukken maar nam even gas terug.

Het was mede daardoor dat de Griffioen nog enigszins in de wedstrijd bleef en vol hoop uit de kleedkamer kwam. Waar Broekster Boys in de thuiswedstrijd tegen Leeuwarden Zwaluwen verzuimde door te drukken en de beslissende derde goal te maken, had de Boer de ploeg nu wel scherp uit de kleedkamer gestuurd. Hedzer Prins, die vandaag wederom een prima wedstrijd speelde, maakte met een mooi diagonaal schot de 3-0 en brak daarmee al het verzet van de Griffioen. Rienk de Haas maakte ruim 10 minuten later de 4-0 na een prachtige combinatie met Piet Wessel Dijkstra. De griffioen “wie der mei oan” en gaf de een na andere bal weg. Kas Huizenga , die ook nog eens de lat raakte, wist een van de corners snoeihard in te koppen (5-0) Keeper Vonk hoefde maar een keer in actie te komen en deed dat dan ook prima want het schot van aanvoerder Winters werd keurig uit de hoek gestoten.

Vijf minuten voor tijd werd wederom door een prachtige combinatie door het centrum gescoord. Piet Wessel Dijkstra speelde invaller Juryan Dantuma aan binnen de 16, en kreeg de bal na een prachtig hakje terug. Keeper Veenman was kansloos op zijn schot (6-0) Juryan Dantuma bekroonde zijn prima invalbeurt ook nog maar eens met een doelpunt. Met 6 verschillende doelpuntenmakers is Broekster Boys ook daarin in de breedte erg sterk. Uiteraard alleen maar blijde gezichten na afloop en met een tweede plaats op de ranglijst kent Broekster Boys dus een prima start. Volgende week staat de kraker “de derby van de Wâlden” op het programma. SC Veenwouden komt dan naar sportpark het Halehonk.

Een wedstrijd op zich en dat weet ook iedereen. Een galavoorstelling is mooi maar als hekkensluiter Veenwouden tegen Broekster Boys speelt zegt het niets dat de ploeg nog puntloos onderaan staat. In een degelijke wedstrijden komen er andere krachten boven en sentimenten om de hoek. Van onderschatting zal dan ook zeker geen sprake zijn. U bent volgende week van harte welkom om ook na de wedstrijd de tot apres ski hut omgebouwde kantine te bezoeken. Kom je in lederhosen of dirnld jurkje dan is er zelfs een gratis pul bier. Bovendien kunt u dan ook nog getuige zijn van de bekerkraker Broekster Boys 2 –Bakkenveen. Deze wedstrijd word na afloop van de Broekster Boys –Veenwouden gespeeld en ook daar is iedereen van harte welkom.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00