Broekster Boys maakt opnieuw indruk tegen Be Quick 1887 · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys maakt opnieuw indruk tegen Be Quick 1887

zondag 31 augustus 2014

Afgelopen zaterdag stond de laatste bekerwedstrijd van Broekster Boys tegen hoofdklasser Be Quick 1887 op het programma. Voor Broekster boys stond er niets meer op het spel, Bequick daarin tegen had, om niet afhankelijk te zijn van de uitslag in de andere poulewedstrijd, minimaal een punt nodig.

Vooraf aan de wedstrijd memoreerde de voorzitter van Bequick 1887 aan een gedenkwaardige jeugdwedstrijd tussen beide clubs. Tien jaar geleden maakte de D1 onder leiding van trainer Gerrie de Boer indruk in een beker wedstrijd. Het veel hoger spelende D1 team van Be Quick 1887 werd verrassend met 2-4 verslagen. Broekster boys D1 werd toen pas in de halve finale verslagen door FC Groningen D1. Vijf spelers van dat succesvolle D1 team zitten nu in de selectie van het eerste elftal van Broekster Boys, drie spelers daarvan begonnen in het basisteam. Opvallende overeenkomst: ze werden weer niet verslagen!

Broekster Boys begon te voorzichtig in deze wedstrijd. Be quick 1887 had daardoor eerst een veld overwicht. Aan beide kanten waren er wel enkele “mogelijkheden“ maar de eerste grote kans was voor Steffan Lucic die vanuit een corner het zijnet raakte. Vlak daarna was het Fabian Stefens die een voorzet van links in vrije positie over schoot, en even schoot hij miste hij op een haar na het doel. Zijn schot ging voorlangs. Na ruim een half uur begint het bij Broekster boys te lopen.

Spelers wisten elkaar steeds beter te vinden en in de dertigste minuut komen er in korte tijd kansen voor Piet Wessel Dijkstra en Hedzer Prins, maar de juiste richting ontbrak. Vijf minuten later lijkt Hedzer Prins de score te openen maar de keeper Snijders bokst de bal met zijn vuisten uit het doel. Be Quick kan op dat moment alleen maar antwoorden met de lange bal naar voren. Broekster Boys weet dus ruim een kwartier lang te imponeren maar dat is te kort om een wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Het aanwezige Broekster Boys publiek gaat toch met een tevreden gevoel de koffie opzoeken. Ruststand 0-0.

Broekster Boys start de tweede helft ongewijzigd en neemt gelijk weer het initiatief. Kort na rust weten de drie “D1 spelers” (Hedzer Prins, Piet Wessel Dijkstra en Riemer Doorbos) elkaar blindelings te vinden, maar de keeper weet opnieuw zijn doel schoon te houden. In de vijftigste minuut wordt er door Be Quick geappelleerd voor hands in het beruchte gebied, maar het uitstekende arbitrale trio laat terecht doorspelen. Bequick komt af en toe met snelle uitbraken gevaarlijk voor het doel van keeper Krol, maar schoten gaan over of naast. Broekster Boys blijft verzorgd spelen en dat moet trainer Mulder tot tevredenheid stemmen. De thuisploeg lijkt dan tegen de verhouding in op 1-0 te komen maar Thijs Hekman mikt precies op de prima opgestelde keeper Krol.

Halverwege de tweede helft verlaten Hedzer Prins en Remco Kooistra het veld voor Hendrik Bouma en Andries Dijkstra. Beide spelers laten zien dat zij als  wisselspelers gelijkwaardig zijn aan de basis spelers en dat men dus over een brede, gelijkwaardige selectie beschikt. Piet Wessel Dijkstra laat even later een schot los maar het te slappe schot word door de keeper Kleiker simpel uit de kruising gehouden. Als Albert Wijbenga in de tachtigste minuut een vrije trap breed legt op Hendrik Bouma lijkt zijn “zwabberbal” doel te treffen maar de doelman weet opnieuw, zij het met moeite, zijn doel schoon te houden.

Het laatste kwartier lijkt Broekster Boys de wedstrijd dan toch naar zich toe te kunnen trekken, maar kansen van Juryan Dantuma en Piet Wessel Dijkstra krijgen niet de beloning die het verdiende. In de 89e minuut wordt Hendrik Bouma de diepte ingestuurd en kan hij de wedstrijd beslissen. Zijn uitstekende schot wordt nog net door de keeper geraakt en beland op de paal. De wedstrijd eindigt zoals deze begon 0-0. Be Quick 1887 bekert door dit resultaat samen met Berkum door.

Toch was Broekster Boys de morele winnaar. De ploeg heeft  een uur lang uitstekend spel laten zien. Veel Broekster Boys supporters hadden deze wedstrijd om des keizers baart laten schieten maar moeten spijt hebben dat ze dat gedaan hebben.

Zaterdag aanstaande is er voor deze supporters al een nieuwe kans. Dan start Broekster Boys als debutant in de eerste klasse. Een prachtig affiche, een thuiswedstrijd en derby tegen BCV. Aanvang wedstrijd 17.00 uur!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00