Broekster Boys meest tevreden met puntendeling tegen Buitenpost · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys meest tevreden met puntendeling tegen Buitenpost

zondag 05 oktober 2014

Zaterdag speelden de Friese clubs Broekster Boys en Buitenpost onder prachtige weersomstandigheden tegen elkaar. De KNVB had deze wedstrijd beoordeeld als een derby waarbij sentimenten niet van invloed mochten zijn op het eindresultaat. Vandaar dat er zomaar een onafhankelijk arbitraal trio op het veld stond. De prima fluitende scheidsrechter Boringa noteerde uiteindelijk een 0-0 eindstand en daarmee was Broekster Boys het meest tevreden.

Onder toeziend oog van ruim vijfhonderd toeschouwers kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. Broekster boys probeerde in de 1e helft vooral met combinatie spel het doel van Buitenpost te bereiken. Buitenpost hanteerde vooral de lange bal maar tot echte kansen kwam het niet. Het meeste gevaar kwam via Hedzer Prins die zijn snelheid en kracht gebruikte om de rechtback van Buitenpost achter zich te laten. Piet Wessel Dijkstra en Siemen Sake Kamstra hadden daarbij mogelijkheden om af te ronden op het doel van vd Laan, maar hun vizier stond niet op scherp. Ballen vlogen over, naast of werden niet hard genoeg ingeschoten. Buitenpost antwoordde zoals al eerder vermeld, vooral met de lange bal naar voren. Maar ook keeper Krol kwam in die 1e helft niet in de problemen.

De eerste echte mogelijkheid voor Buitenpost kwam in de 32 minuut toen Joran Olijve een goede kopkans kreeg maar het doel niet wist te vinden. Vlak voor rust kregen beide ploegen nog een prima kans. Piet Wessel Dijkstra kwam op de rand van het strafschopgebied in balbezit. In een combinatie met Juryan Dantuma en Siemen Saken Kamstra wist het trio ook deze mogelijkheid niet te verzilveren. Daarna nog een levensgrote kans aan de andere kant toen Alwin Kuperus mee naar voren kwam bij een vrije trap maar hij kopte net over. Met een 0-0 tussenstand gingen de ploegen aan de thee.

Beter spelend Buitenpost. De tweede helft kwam Buitenpost zonder twijfel beter uit de kleedkamer. De lange bal werd verruild voor goed combinatievoetbal en druk naar voren. Broekster boys kwam maar mondjesmaat voor het doel van Buitenpost. Grote tegenvaller voor Broekster boys was het uitvallen van Remco Kooistra. Hij moest drie minuten na rust al vanwege een liesblessure vervangen worden door Andries Dijkstra. Dorjan Berishi leek in de 55e minuut de score te openen. Hij omspeelde de sterk spelden Kas Huizinga en schoot diagonaal snoeihard op het doel van Krol. De keeper was kansloos maar de paal voorkwam een doelpunt. Een paar minuten later kwam Loran Olijve alleen voor de keeper en probeerde hem met een boogbal te verschalken maar hij had de sprongkracht van keeper Krol onderschat.

De beste kans voor Broekster boys kwam in de 61e minuut. Sjoerd Westra lanceerde met een prachtige diepte pass Hedzer Prins. Prins kapte op de achterlijn de verdediger uit de speelde naar de inkomende spits Dijkstra maar helaas ging zijn schot hoog over. Buitenpost had in de tweede helft het heft in handen en had ook het meeste recht op een doelpunt. Tweede keer werd een doelpunt terecht in buitenspelpositie afgekeurd, maar aan de andere kant hadden ze geluk toen een handsbal van Kuperus niet werd bestraft met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Na ruim een uur spelen leek Buitenpost toch op voorsprong te komen. Binnen vijf minuten waren er drie goede mogelijkheden. Keeper Krol wist met gevaar voor eigen leven de nul te houden. De ene keer dat hij wel uitgespeeld werd bracht Sjoerd Westra redding op de doellijn. Een paar minuten voor het einde moest ook Kas Huizinga met een blessure het veld verlaten. Aangezien trainer Mulder al drie wissel toegepast had moest de ploeg uit Damwoude de laatste fase met tien spelers eindigen maar hield het stand.

Daarmee eindigde de wedstrijd zoals die begonnen was, 0-0. Broekster Boys was gezien de tweede helft het meest tevreden met deze puntendeling. Buitenpost voelde dat ze met het ene puntje, zichzelf tekort hadden gedaan. Hoe dan ook, Broekster Boys bleef hiermee (als enige ploeg in de 1e klasseE) ongeslagen en blijft het daarmee op de tweede plaats goed doen.

Broekster Boys – Buitenpost: 0-0

Scheidsrechter: J.S Boringa

Ass scheidsrechters: W.Renkema en K.Tardy