Broekster Boys moet helaas gelijkspel accepteren · Foto('s):

Broekster Boys moet helaas gelijkspel accepteren

zaterdag 24 september 2016

De Broekster Boys hebben de wind nog niet in de zeilen. Blessures van Sjoerd Westra, Dirk Wijnsma en Hedzer Prins waren tegenvallers. In de voorbereiding voor deze wedstrijd haakte Piet Wessel Dijkstra ook nog af. En tijdens de wedstrijd moest Hendrik Bouma geblesseerd het veld verlaten. Spits Rienk de Haas had plaatsgenomen op de bank. CVVO daarentegen speelt met een heel jong team goed voetbal en heeft in Gerben Visser een goaltjesdief.

Aftastend en spannend begin van de wedstrijd

Beide teams hebben vanaf het begin de intentie gehad om aanvallend te spelen. In de achtste minuut kreeg Juryan Dantuma van Broekster Boys een mooie schietkans, maar zijn schot ging net naast. Na een kwartier werd spits Gerben Visser de eerste kans geboden, maar de stand bleef 0-0. Een minuut later was er een prachtige solo van Hendrik Bouma. Drie man op rij werden gepasseerd en de voorzet kwam op de voet van verdediger Yannick Keetman van CVVO en zowaar ging de bal in de goal (1-0). Halverwege de eerste helft werd Broekster Boys sterker, maar Hendrik Bouma en Abe Dreyer misten mooie kansen. Het laatste kwartier was voor CVVO.

Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft werd Gerben Visser in stelling gebracht en de stand was gelijk (1-1). Drie minuten voor het rustsignaal had Visser van CVVO kunnen scoren, maar zijn schot ging naast. Scheidsrechter Jager uit Westerlee floot na drie kwartier af.In de beginfase van de tweede helft kreeg Lars Rottiné van CVVO een grote kans, maar keeper Vonk greep goed in. Daarna kwam Broekster Boys steeds vaker naar voren. Een mooie solo van Hendrik Bouma stuitte deze keer op keeper Nando Kruijsdijk. Toch kwam ook CVVO er bij tijd en wijle uit en bleef ook gevaarlijk. CVVO kreeg twee corners, maar doelpunten bleven uit. De wedstrijd werd steeds meer een open wedstrijd.

Een solo van Abe Dreyer werd tot corner verwerkt, maar Broekster Boys kreeg de corner niet. Na een half uur moest Hendrik Bouma met een zware blessure het veld verlaten. De knie is aangetast. Ook Remco Kooistra moest daarna geblesseerd het veld verlaten. Trainer Ron de Boer was genoodzaakt beide spelers te vervangen. Laurens Jan van der Hoef en Rienk de Haas waren de vervangers. Vijf minuten voor het eindsignaal had Broekster Boys de verdiende winst binnen kunnen halen. Een vrije trap van Rienk de Haas werd doorgeschoven naar Abe Dreyer. Dreyer zette voor naar Siemen Sake Kamstra, die van ca. drie meter voor de goal over schoot. Broekster Boys ontbeert nog dat beetje geluk wat je soms moet hebben. CVVO was ontzettend blij met het gelijke spel en Broekster Boys moest de 1-1 accepteren. Toch was de wedstrijd een uitermate sportieve wedstrijd.

Trainer Ron de Boer was tevreden over Broekster Boys, maar vond het jammer dat er niet verdiend gewonnen was. Volgende week om 17.00 speelt Broekster Boys thuis tegen Be Quick Dokkum. Een echte derby.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00