Broekster Boys moet meerdere erkennen in Oranje Nassau · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys moet meerdere erkennen in Oranje Nassau

zaterdag 07 februari 2015

Dankzij de vrijwilligers van Broekster Boys ging de wedstrijd door in de eerste klas E tussen de mannen uit Damwâld en de mannen uit Groningen. Er werd gespeeld op het prachtige kunstgras. De wedstrijd in Groningen eindigde in 3-3. Oranje Nassau pakte in de begin periode weinig punten en kwam op de dertiende plaats terecht. Maar na dertien wedstrijden werd de zevende plaats bereikt op de ranglijst met negentien punten. Broekster Boys bezette de derde plaats met 23 punten. Een mooie klassering voor de Damwâldsters.

Beginfase met mooie kans voor de thuisclub. In de tiende minuut speelde Stephan Overkempe van Broekster Boys zich fraai in een mooie positie om aan te leggen. Overkempe schoot naar Hendrik Bouma, die de bal niet onder controle kon krijgen. Na een kwartier gaf scheidsrechter Kampman een vrije trap aan ON. Kampman werd geassisteerd door twee neutrale grensrechters. De vrije trap werd vanaf circa dertig meter door Rhobin Brander in één keer in de goal geschoten (0-1).

Iedereen verkeek zich op het schot en ON kwam dan ook op gelukkige wijze aan de openingstreffer. Halverwege de eerste helft kreeg Riemer Doornbos een mooie kans, maar ook Doornbos nam teveel tijd voor een schot. ON was direct en gaf de tegenstander weinig tijd om aan te leggen. Geel was er voor Kas Huizenga van de thuisclub. Twee keer werden mooie acties van Boys spelers tot corner verwerkt. ON daarentegen kreeg steeds meer vat op Broekster Boys. In de slotminuut van de eerste helft wist Jaap Jacobs van dichtbij de 0-2 te scoren.

Na de rust ging ON direct weer naar voren. Een kopduel tussen Kas Huizenga en Regilio Holder leek een vervelende botsing te worden. Gelukkig speelden beide spelers verder. Een prachtig schot van Ard Veenhof van ON werd schitterend gestopt door keeper Krol. Een vrije trap van ON kwam bij Geert Hidding, die naast het doel van Broekster Boys schoot. Een voorzet van Regilio Holder werd door Rhobin Brander van ON gemist. Halverwege de tweede helft kon Max Blaauw van ON de 0-3 van dichtbij binnen tikken. De wedstrijd leek beslist.

ON had in de tweede helft duidelijk laten zien, dat men een sterk team heeft. Toch gaf Broekster Boys zich nog niet helemaal gewonnen. Een mooie actie van Hendrik Bouma werd niet beloond. Invaller Juryan Dantuma van de thuisclub werd licht geraakt in het strafschopgebied, maar een penalty was te zwaar geweest. Toch wist Hedzer Prins van Broekster Boys enkele minuten voor het eindsignaal met een prachtig schot de 1-3 binnen te schieten.

En een minuut later was er mooie combinatie van de Broekster Boys. Invaller Siemen Sake Kamstra schoot uiteindelijk goed op de goal, maar keeper Melle Kuipers wist de bal klemvast te pakken. En de eindstand werd dus 1-3 in het voordeel voor de Groningers. Trainer Jan Mulder was duidelijk. De overwinning voor ON was verdiend, aldus Mulder.

Oranje Nassau steeg naar de vierde plaats achter Broekster Boys, die derde bleef. Bovendien werden de Groningers koploper van de tweede periode. ON scoorde met 32 doelpunten het vaakst. HZVV volgt en Broekster Boys is het derde meest scorende team in de eerste klas. Volgende week zaterdag speelt Broekster Boys thuis tegen de nummer twee VV Balk.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00