Broekster Boys – Nijland eindigt in mineur

zondag 12 februari 2017

De wedstrijd Broekster Boys tegen Nijland was sportief in alle opzichten. Geen enkele gele kaart werd gegeven door de goed leidende scheidsrechter W. Wiersma uit Drachten. Direct na de rust omspeelde de sterk spelende Hendrik Bouma van Broekster Boys de ervaren aanvoerder Bouke Poelsma. Daarbij verdraaide Poelsma zijn knie en Bouma schoot de bal over de lijn. Na de wedstrijd werd veel gesproken over de sportieve actie van Bouma.

Maar nog veel meer werd gesproken over de ontwrichte knie van Poelsma. Hij moest het veld verlaten. Het meest besproken moment van de wedstrijd werd een ongelukkige botsing, waarbij Arjan van der Wal van Nijland zijn scheenbeen brak. Broekster Boys stond op dat moment riant voor met 3-0.

VV Nijland start heel sterk

In de beginfase kreeg Nijland een geweldige kans. Sjoerd Teake Kooistra kwam oog in oog met keeper Johan Vonk. Vonk blokkeerde de bal, maar niet klemvast. Toch wist hij duikend naar de bal het leer voor de doellijn te stoppen. Na een tiental minuten kwam Hendrik Bouma namens de thuisclub alleen voor keeper Peter van Dalfsen, maar zijn schot ging over. Na 20 minuten kreeg spits Rienk de Haas de bal goed toegespeeld. De Haas liep door en omspeelde keeper van Dalfsen en dat betekende 1-0. In die eerste helft kregen beide teams nog een kans om te scoren, maar het net werd niet gevonden. Daardoor een ruststand van 1-0. Gerwin Peterson moest geblesseerd het veld verlaten. Oane Kooistra was zijn vervanger. Net voor de rust kwam Rienk de Haas teenlengte te kort.

Na de rust moest de 37 jarige aanvoerder van Nijland dus geblesseerd het veld verlaten. Na een mooie actie van Bouma verdraaide Poelsma zijn knie. Bouma deed daarna zijn sportieve plicht niet te scoren. Hedzer Prins werd gevaarlijk, maar het schot ging naast. Toch werd Nijland met een uitval gevaarlijk, maar het schot werd tot corner verwerkt. Na deze actie was het Broekster Boys, dat aanvallend gevaarlijk werd. Een goed schot van Riemer Doornbos werd geblokt. Een actie van Hendrik Bouma werd goed onderschept door keeper van Dalfsen. Nog eens Hedzer Prins, die voor gevaar zorgde. Een corner vanaf links werd door Piet Wessel van ca. 20 meter goed verwerkt ( 2-0 ). Abe Dreyer kreeg nog een mooie kans, maar het bleef 2-0.

Tien minuten voor het eind wist Piet Wessel Dijkstra van dichtbij de 3-0 aan te tekenen. Rienk de Haas kreeg daarna nog een mooie kans, maar zijn kopbal ging net over. En daarna nog een ongelukkige botsing, waarbij Arjan van der Wal een gebroken scheenbeen bleek te hebben opgelopen. Nadat van der Wal op een brancard het veld had verlaten speelden de teams de wedstrijd uit. De handen van de Broekster Boys spelers gingen na de wedstrijd niet uitgelaten omhoog. De zware blessure van van der Wal maakte veel indruk op zowel alle spelers als supporters van beide verenigingen.
Zaterdag 11 feb de wedstrijd Broekster Boys tegen Nijland was sportief in alle opzichten. Na 20 minuten kreeg spits Rienk de Haas de bal goed toegespeeld. De Haas liep door en omspeelde keeper van Dalfsen en dat betekende 1-0. Een corner vanaf links werd door Piet Wessel van ca. 20 meter goed verwerkt ( 2-0 ). Abe Dreyer kreeg nog een mooie kans, maar het bleef 2-0. Tien minuten voor het eind wist Piet Wessel Dijkstra van dichtbij de 3-0 aan te tekenen.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00