Broekster Boys nog steeds ongeslagen · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys nog steeds ongeslagen

zondag 28 september 2014

Broekster Boys en Oranje Nassau Groningen deelden zaterdag de punten.  Objectief bekeken een terechte uitslag.  Het was een open wedstrijd met kansen over en weer. Daardoor bleef het tot de laatste seconde spannend. De wedstrijd speelde zich vooral af  op het middenveld.  Pas na 10 minuten zorgde Piet Wessel Dijkstra namens Broekster Boys voor het eerste gevaar. Oranje Nassau was tot dat moment nog niet in de buurt van keeper Erik Krol geweest, maar toch was het Regillio Holder die in de 11e minuut de thuisclub op voorsprong zette. In de 22e minuut werd deze voorsprong zelfs uitgebreid na een mooie actie van Kevin van der Kooi vanaf de rechterkant.

Broekster boys speelde onrustig.  Het goede voetbal van de laatste weken was slechts bij vlagen zichtbaar.  In de 24e minuut was er geel voor aanvoerder Geert Hidding van Oranje Nassau nadat hij Hedzer Prins hard onderuit had  geschoffeld.  De pas 20 jarige scheidsrechter Post uit Leeuwarden maakte zijn debuut in de 1e klasse. Hij scoorde een ruime voldoende. Na 27 minuten vond Broekster Boys eindelijk de aansluiting. Een schitterende aanval via Hedzer Prins werd door Riemer Doornbos binnengeschoten.  Broekster Boys ging op zoek naar de aansluitingstreffer.  Een schot van Stephan Overkempe werd goed gepakt door keeper Mark Timmer.  Ook Piet Wessel Dijkstra was dichtbij een treffer nadat de keeper treuzelde met het wegwerken van de bal. Gelukkig voor de keeper  verdween de bal naast het doel.

Na de thee begon Broekster Boys niet scherp aan de wedstrijd. Aanvaller Rhobin Brander werd niet aangepakt  waardoor hij via het centrum recht op de Broekster boys goalie af kon gaan en de  3-1 kon scoren. Een tegenvaller voor de Damwâldsters, maar de boys gaven niet op.

Trainer Jan Mulder bracht aanvaller Hendrik Bouma in voor Stephan Overkempe.  Hij zorgde meteen voor dreiging wat leidde tot een hoekschop.  Deze corner van Riemer Doornbos werd prima ingekopt door Sjoerd Westra.   Hiermee was de spanning meteen terug in de wedstrijd.   In de 82e minuut kwam de beloning voor het harde werken. Hedzer Prins profiteerde van een actie van een overmoedige verdediger. Hij ontnam hem de bal en zette op maat voor waar Sjoerd Westra de 3-3 binnenschoot.  Oranje Nassua speler Jaap Jacobs kreeg nog geel voor een overtreding op Sjoerd Westra.  Er volgden nog een aantal spannende minuten met grote kansen over en weer.  Zelfs in de allerlaatste seconde kreeg Oranje Nassau nog een grote kopkans. De vangbal van keeper Krol betekende meteen het einde van de wedstrijd.   Opnieuw een punt voor Broekster Boys en, nog steeds ongeslagen!

Opstelling: Erik Krol, Sietse Rozema (29’ Jeroen IJsselmuiden), Albert Wijbenga, Sjoerd Westra, Kas Huizenga, Riemer Doornbos (67’ Andries Dijkstra), Remco Kooistra, Symen Sake Kamstra, Hedzer Prins, Stephan Overkempe (60’ Hendrik Bouma) , Piet Wessel Dijkstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00