Broekster Boys oefent ongeslagen · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys oefent ongeslagen

woensdag 20 augustus 2014

Broekster Boys oefende dinsdagavond tegen tweede klasser Hardegarijp. Hardegarijp oefende tegen tweede klasser CSVH en wist met 3-1 te winnen op eigen veld. Broekster Boys won in Hoogkerk met 0-2 van CSVH. De mannen uit Damwald speelden 1-1 tegen eerste klasser Bergum en van tweede klasser Kollum werd met 7-2 gewonnen.

Jeugdig Broekster Boys team tegen geroutineerd Hardegarijp. Het eerste kwartier voetbalde Broekster Boys uitstekend. Na een kwartier mocht Broekster Boys een vrije trap nemen van ca. twintig meter. Piet Wessel Dijkstra schoot te zacht in. Daarna kwam er een verzwakking bij de boys. Hardegarijp speelde achterin met de 44 jarige Tjeerd Rijpma. En voorin speelt Hardegarijp met de 22 jarige topscorer Rick de Groot. Toch was vooral Rudolf Beimers gevaarlijk en na twintig minuten scoorde hij de 0-1. Direct daarna schoot Beimers net over de goal van Broekster Boys. Halverwege de eerste helft kreeg Hardegarijp een grote kans, die goed door de achterhoede van Broekster Boys werd weggewerkt. De bal kwam bij de snelle Hendrik Bouma, die de 1-1 scoorde wat tevens de ruststand was.

Na de rust kwam Juryan Dantuma in het veld. Een foutje van Jeroen Ysselmuiden bracht Beimers weer in actie. Keeper Krol voorkwam een doelpunt, maar raakte bij deze actie licht geblesseerd. Daarna kwam er een kwartiertje Broekster Boys. Een kopbal van Piet Wessel Dijkstra was net niet doeltreffend. Twintig minuten voor het eindsignaal kwam een voorzet van Dantuma bij Dijkstra en die wist doeltreffend af te ronden voor de Boys (2-1). Met nog tien minuten te spelen kreeg Broekster Boys via Sjoerd Westra een grote kans. Westra miste de bal zodat Hardegarijp uitzicht hield op een gelijkspel. Hardegarijp kreeg een kans op de gelijkmaker. Invaller doelman Douwe Graansma voorkwam de gelijkmaker en daardoor eindigde de wedstrijd in 2-1.

Komende zaterdag speelt Broekster Boys thuis tegen ex-hoofdklasser Berkum.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00