Broekster Boys door overwinning medekoploper · Foto('s): Broekster Boys
  Broekster Boys

Broekster Boys door overwinning medekoploper

zondag 29 november 2015

Problemen met de afvoer van al het gevallen regenwater zorgde voor overlopende sloten achter het speelveld, waardoor het hoofdveld onbespeelbaar was.

Broekster Boys begon fel aan de wedstrijd en dat leidde in de beginfase tot twee hele beste kansen. Een mooie aanval door de midden en een schot van Abe Dreijer wat op de lat uiteen spatte hadden zeker beter lot verdiend. Maar, qua kansen waren dit eigenlijk ook de hoogtepunten van de eerste helft, al was ook Piet Wessel Dijkstra met een prima genomen vrije trap nog gevaarlijk.

Nijlân was zeer verdedigend ingesteld en loerde op kansjes uit counters. In de eerste helft kwam men af en toe nog even onder de druk uit, maar dat veranderde na de pauze. Trainer Jan Mulder van Broekster Boys wisselde in de rust aanvallend door aanvaller Abe Dreijer en back Jelmer Wijbenga te vervangen door de ras aanvallers Hedzer Prins en Juryan Dantuma. Nijlân werd de tweede helft opgesloten op de eigen helft en kwam nauwelijks nog over de middenlijn.

In een sportieve wedstrijd die uitstekend werd geleid door scheidsrechter Souhuwat, stapelden de kansen voor Broekster Boys zich op. Maar steeds weer was het keeper Peter van Dalfsen die een doelpunt in de weg stond of er zat nog net een voetje van een verdediger tussen. Prachtige afstand schoten van Riemer Doornbos en Hendrik Bouma troffen geen doel. Ook een mooie combinatie van achteruit tussen Dirk Wijnsma en Symen Sake Kamstra kon uiteindelijk niet door spits Rienk de Haas worden afgerond. Zijn vizier leek niet geheel op scherp te staan vandaag.

Het ondanks de kou toch nog in grote getale opgekomen publiek legde zich al neer bij gedachte dat men niet altijd krijgt waar men recht op heeft. Dat gevoel werd nog eens versterkt toen in de laatste minuten bij een aantal enorme kansen op wonderbaarlijke wijze de bal steeds net niet in het doel belandde. Maar vier minuten in blessure tijd kwam toch nog de bevrijdende treffer.

Hendrik Bouma passeerde voor zoveelste keer vanaf links zijn tegenstander en legde de bal panklaar op het hoofd van Rienk de Haas die vanaf twee meter de bal in knikte. Hij pakte zo toch weer zijn doelpuntje mee. De ontlading onder het publiek en de spelers was groot. Zeer terecht bleven de punten in Damwâld. Omdat de concurrentie punten liet liggen werd Broekster Boys door de winst mede koploper in de tweede klasse I.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen ’t Fean ’58 op het programma. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00