Broekster Boys pakt koppositie na winst op SC Veenwouden · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Broekster Boys pakt koppositie na winst op SC Veenwouden

zondag 22 oktober 2017

De derby tussen Broekster Boys en SC Veenwouden is geëindigd in een duidelijke 3-0 zege voor het team van Ron de Boer dat daarmee op basis van een beter doelsaldo de leiding nam in de competitie. De thuisclub was veel gevaarlijker dan SCV dat aanvallend niet uit de verf kwam. Al na zes minuten werd het 1-0 toen de SCV defensie stond te slapen bij een dieptepass van Durk van der Wal op Piet Wessel Dijkstra die zomaar weg mocht lopen bij zijn tegenstander en in vrije positie fraai scoorde.

Na een kwartier was het al 2-0 al had de thuisclub daarbij de hulp nodig van scheidsrechter Walters die een overtreding op doelman Wytse Reitsma over het hoofd zag waardoor Jos Regnerus raak kon koppen uit een corner van Dijkstra. De thuisclub kreeg daarna kansen op meer maar Riemer Doornbos zag doelman Reitsma tweemaal redding brengen. Het eerste gevaar van SCV kwam pas na een half uur toen doelman Johan Vonk in actie moest komen bij een schot van Rinse Procee.

In de 35e minuut was SCV dicht bij een treffer toen Ronald Procee goed voorgaf op Stefan Jan Sijtsma maar diens inzet ging naast. Net voor rust verzuimde Piet Wessel Dijkstra 3-0 te maken toen hij alleen voor de keeper verscheen maar Reitsma wist hem van scoren af te houden. In de laatste minuut had SCV de spanning terug kunnen brengen toen Stefan Jan Sijtsma na een 1-2 met Ronald Procee vrij voor de keeper kwam maar de doelman redde met de voet. Hierna een voorzet van Ronald Procee die door Hessel Ellens van dicht bij werd over gekopt. In het eerste kwartier na rust probeerde SCV de aansluitingstreffer te maken maar Nivard Vrieling zag doelman Vonk redding brengen en Stefan Jan Sijtsma kopte rakelings naast na een goede voorzet van Joeri Dijk. De thuisclub teisterde de lat met een inzet van Hedzer Prins op de lat. In een verder saaie tweede

In de 74e minuut werd het 3-0 toen SCV dom balverlies leed op het middenveld waarna Jelmer de Vries aan de noodrem moest trekken om Hedzer Prins van scoren af te houden. Rienk de Haas wist wel raad met de penalty. In het laatste kwartier gebeurde er weinig meer zodat de sportieve wedstrijd uit ging als een nachtkaars. Al met al een dik verdiende zege voor de thuisclub. SCV snakt naar een overwinning maar moet nog minimaal een week geduld hebben als VVI op bezoek komt.

De derby tussen Broekster Boys en SC Veenwouden is geëindigd in een duidelijke 3-0 zege voor het team van Ron de Boer dat daarmee op basis van een beter doelsaldo de leiding nam in de competitie. Al na zes minuten werd het 1-0 toen de SCV defensie stond te slapen bij een dieptepass. Na een kwartier was het al 2-0 al had de thuisclub daarbij de hulp nodig van scheidsrechter Walters. In de 74e minuut werd het 3-0 toen SCV dom balverlies leed op het middenveld waarna Jelmer de Vries aan de noodrem moest trekken om Hedzer Prins van scoren af te houden. Rienk de Haas wist wel raad met de penalty.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00