Broekster Boys scoort weer doelpunt meer tegen Leeuwarder Zwaluwen · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys scoort weer doelpunt meer tegen Leeuwarder Zwaluwen

maandag 17 september 2018

Het derde beker duel stond een beetje in het teken van de revanchepartij van de laatste competitiewedstrijd.  Hoe zat het ook al weer? Broekster Boys kaapte met een 5-1 overwinning op VVI het kampioenschap voor de neus weg van Leeuwarder Zwaluwen.

LZ won met 1-3 bij Joure, maar het kampioenschap werd op doelsaldo (+32 tegen +33)  in het voordeel van Broekster Boys beslist.  De uitgangspositie voor aanvang van deze wedstrijd was ook duidelijk: Broekster Boys moest winnen om kans te houden voor de eerste knockout fase, Leeuwarden Zwaluwen streed na twee nederlagen alleen voor de eer en met revanche gevoelens tav het verloren kampioenschap.

Leeuwarder Zwaluwen was zaterdag lang de bovenliggende partij. Met name de van ONS Sneek overgekomen Arton Musliu was een plaag voor de defensie van Broekster Boys. Andries Dijkstra moest in de 12e minuut al ten koste van geel aan de noodrem trekken. De vrije trap van Musliu ging maar net over de kruising.  Halverwege de eerste helft was het diezelfde Arton Musliu die de bezoekers verdiend op voorsprong schoot. Broekster Boys liep achter de feiten en de tegenstander aan en kon alleen met schoten van Rienk de Haas, (terug na maanden blessureleed) en Juryan Dantuma enkele plaagstootje uitdelen.

Broekster Boys kwam in de 58e minuut verrassend langszij. Jacco Veldstra had net daarvoor met een geweldige redding de 0-2 voorkomen toen Broekster boys vanuit een vrije trap weer naast de bezoekers kwam. De doorgekopte bal van Jos Regnerus kwam in een scrimmige voor de voeten van Juryan Dantuma die de 1-1 intikte. Kleefstra wist even later met een prachtige pass Jaring Wouterlood van Doesburg te bereiken die de uitkomende keeper met een fraaie boog kansloos liet. Niemand hield meer rekening met een overwinning van voor de thuisploeg toen de laatste minuut al op de klok stond. Piet Wessel Dijkstra bracht in de 90e minuut de ploeg alsnog langszij en wist een minuut later de winnende zelfs te maken. Leeuwarden Zwaluwen gaf daarmee de zekere en verdiende winst uit handen. Na het laatste eindsignaal van scheidsrechter Werkhoven vielen er dan ook paar Leeuwarder spelers verslagen achterover.

Broekster Bos zat met deze overwinning en de twee gelijke spelen even in de wachtkamer. Zondagmiddag werd het laatste bekerduel tussen LAC Frisia en FVC gespeeld. Bij een gelijkspel zouden beide Leeuwarden ploegen doorgaan en het was dan ook niet verrassend dat vlak voor tijd 1-1 op de voetbal- app verscheen. Maar ook hier zat het venijn in de staart want ver in blessuretijd schoot Douwe Wim Terpstra FVC uit de beker en Broekster Boys naar 1e knock out ronde. Van een “salonremise “ was dus absoluut geen sprake, want LAC Frisia deed zijn sportieve plicht door stadsgenoot FVC met 2-1 te verslaan.

Zaterdag trapt Broekster Boys af in de 1e klasse. Er zal dan wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. In de thuiswedstrijd is Oranje Nassau de eerste tegenstander en laat dat nou net de ploeg zijn waar Broekster Boys trainer Patrick Zwart vorig seizoen aan het roer stond. De wedstrijd begint om 14.30 uur

Voor een fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00