Broekster Boys start oefencampagne met bijna alle selectie spelers · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys start oefencampagne met bijna alle selectie spelers

donderdag 14 augustus 2014

De mannen van Broekster Boys wisten afgelopen zaterdag met 0-2 te winnen van tweede klasser CSVH. Albert Wijbenga en Piet Wessel Dijkstra waren de doelpuntenmakers. Broekster Boys speelde in Zuidhorn op een moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld. Dinsdagavond speelde Broekster Boys in Burgum tegen eerste klasser Bergum, dat vorig seizoen in de eerste klas de vierde plek wist te veroveren. Broekster Boys en Bergum waren in het eerste kwartier gelijkwaardig. Daarna was er een mooie aanval van Broekster Boys. Riemer Doornbos was daarbij gevaarlijk, maar scoorde niet. Na een half uur kreeg Harry Wijnsma een mooie kans, maar zijn schot ging over.

Direct daarna kwam er een gevaarlijke actie van René van Rijswijk van Bergum. Keeper Krol wist de bal tot corner te verwerken. Uit de corner werd niet gescoord. Maar vijf minuten voor het rustsignaal werd Siemen Sake Kamstra in het strafschopgebied neergelegd. De toegekende penalty werd door Riemer Doornbos vakkundig afgewerkt ( 0-1 ). In blessuretijd knalde Juryan Dantuma de bal keihard op de paal. Broekster Boys was het laatste kwartier van de eerste helft heer en meester. De voorsprong was volkomen verdiend.

Direct na de rust wist keeper Krol tot twee maal toe de gelijkmaker te voorkomen. Broekster Boys speelde die tweede helft met andere spelers. Andries Dijkstra, Albert Wijbenga, Hendrik Bouma, Hedzer Prins en Sietse Rozema maakten hun opwachting in het hoofdteam van Broekster Boys. Na een kwartier werd de stand naar 1-1 geschoten. Deze gelijkmaker rook naar buitenspel. Bergum had in die beginfase het beste van het spel. Een Bergumer kopbal verdween naast het doel, zodat Broekster Boys deze periode goed doorkwam.

Maar ook het laatste kwartier was weer voor Broekster Boys. Albert Wijbenga kopte op de lat. Een solo van Hendrik Bouma had een beter lot verdiend. Een vrije trap van Piet Wessel Dijkstra ging maar net over het doel van Bergum. En in blessuretijd wist Siemen Sake Kamstra een mooie kopbal los te laten. De kopbal werd gestopt. Broekster Boys en Bergum deelden de punten en trainer Jan Mulder van Broekster Boys zal zaterdag verder puzzelen als Broekster Boys aantreedt tegen tweede klasser Kollum. Overigens wist Broekster Boys in de competitie 2013/2014 vijf punten te verliezen tegen Kollum. In beide duels was Broekster Boys het sterkste team, maar beide wedstrijden wist Broekster Boys niet te winnen. Misschien is er zaterdag het revanchegevoel. Om half drie begint de wedstrijd in Damwâld.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00