Broekster Boys trein stopt niet in Steenwijk · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys trein stopt niet in Steenwijk

zondag 12 oktober 2014

Broekster Boys, onder leiding van Jan Mulder en Dirk Pieter Boersma, blijft het ontzettend goed doen in de 1e klasse. In de zesde competitieronde ging het op bezoek bij Olde Veste ’54 in Steenwijk. Olde Veste en Broekster Boys zijn onbekenden voor elkaar. Nog nooit werd er in competitieverband tegen elkaar gespeeld. De eerste onderlinge ontmoeting op sportpark de Parallelenweg (gelegen naast het spoor) werd een meer dan verdiende winstpartij voor de ploeg uit Damwoude: 1-3.

Broekster Boys startte met een gewijzigd basis team. Kas Huizinga en Remco Kooistra raakten vorige week in het duel met Buitenpost geblesseerd, Hendrik Bouma en Jeroen IJsselmuiden speelden daardoor in de basis elf. De eerste kans van de wedstrijd was voor Hendrik Bouma. Olde Veste verspeelde de bal knullig en de linkerspits van BB stond zomaar oog in oog met keeper Strijker. Strijker wist ternauwernood met het been redding te brengen.  De thuisploeg wist pas na een kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk te worden. Edwin Maters kreeg een goede scoringskans maar keeper Krol wist met zijn vuisten redding te brengen. Broekster Boys counterde daarna levensgevaarlijk, maar de voorhoede spelers wisten het doel nog niet te vinden. Vijf minuten later ging keeper Strijker in de fout. De keeper van Olde Veste probeerde als “een Vermeer bij Ajax” mee te voetballen. Vermeer ging daarbij wel eens in de fout. Strijker deed dit zaterdag ook.

Buiten het strafschopgebied probeerde hij de bal weg te roeien maar raakte het leer verkeerd. Piet Wessel Dijkstra kon daardoor van een meter of vijfentwintig de bal rustig in het lege doel prikken 0-1. Broekster Boys kreeg daarna de kans om door te drukken maar Hedzer Prins en Hendrik Bouma wisten de score niet op te voeren. Olde Veste bleef daarmee in de wedstrijd en vond de aansluiting in de 34e minuut. Vanuit een scrimmige kwam de bal de bal bij Bas Holeboom, maar hij raakte de lat. In de rebound was Brian vd Zweerde er als de kippen bij en schoot de bal snoeihard achter de uitgespeelde verdedigers en keeper Krol: 1-1. Na deze tegenslag blijft Broekster Boys gewoon het betere spel houden en Olde Veste mocht blij zijn dat het met de 1-1 stand de kleedkamer op kon zoeken. Want kansen voor Hedzer Prins (naast) en opnieuw een levensgrote kans voor Hendrik Bouma vlak voor het rustsignaal,  (redding Strijker) werden helaas niet benut. Broekster boys maakt het zichzelf daardoor lastig want het had qua kansen “gewoon” dik voor kunnen staan bij rust.

De tweede helft is van beide kanten eerst wat onrustig. Veel balverlies en weinig echte kansen. Als een corner van BB niets oplevert komen de Steenwijkers er razendsnel uit. De overtal situatie (vier tegen twee) word slecht uitgespeeld en zo blijft het 1-1. Sjoerd Westra brengt een paar minuten later redding op de lijn als Krol al verslagen op de grond ligt. Er komt iets meer druk van Olde Veste maar BB houd stand. Overkempe is inmiddels in het veld gekomen voor Prins. Als Piet Wessel Dijkstra in de zeventigste minuut een vrije trap mag nemen, wordt zijn extra trainingsarbeid van de afgelopen week beloond en schiet hij de bal onhoudbaar achter Strijker 1-2. Riemer Doornbos krijgt even later de enige gele kaart van de wedstrijd na een overtreding op het middenveld.

Olde Veste probeert natuurlijk de aansluitingstreffer te zoeken en krijgt in de 83e minuut daarvoor de kans. Jeroen van Ijsselmuiden maakt een kleine overtreding in het strafschopgebied en de scheidsrechter de Zeeuw kan niets anders doen dan een strafschop toe te kennen. Invaller Tom de Lange schiet echter op de paal en zo blijft het 1-2. Beide tams krijgen nog wat mogelijkheden. Piet Wessel Dijkstra krijgt in de 88e minuut een publiekswissel. Zijn broer Andries komt voor hem in het veld. Stefen Overkempe weet in blessuretijd de meer dan verdiende winst veilig te stellen als hij vanuit een counter de 1-3 aan laat tekenen Olde Veste kon in deze wedstrijd niet bewijzen dat het de ambitie heeft dat men graag naar de hoofdklasse wil promoveren. Promovendus Broekster Boys blijft voorlopig op de tweede plaats staan, en verrast daarmee vriend en vijand.

Volgende week staat er een bekerronde op het programma. Het al uitgeschakelde Broekster Boys heeft daarom een vrije zaterdag. Woensdagavond speelt Broekster Boys <23 op het eigen kunstveld een oefenwedstrijd tegen Lions 1 uit Leeuwarden. Aanvang 20.30 uur.

Olde Veste – Broekster boys  1-3, 21’ 0-1 Piet Wessel Dijkstra,  34’ 1-1 Brian vd Zweerde, 70’ 1-2 Piet Wessel Dijkstra, 93’ 1-3 Steffen Overkempe. Geel : Riemer Doorbos ( Broekster Boys)

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00