Broekster Boys verdiend langs BCV · Foto('s): Broekster Boys
  Broekster Boys

Broekster Boys verdiend langs BCV

zaterdag 10 maart 2018

De derby’s tussen BCV en Broekster Boys zijn over het algemeen altijd spannend, zeker als men naar de uitslagen van de afgelopen jaren kijkt. De analyticus van Broekster Boys wist vooraf te melden dat een overwinning meestal met het kleins mogelijke verschil behaald werd. Ook vandaag was dat het geval: Broekster Boys won terecht met 1-2 al had het vandaag qua uitslag misschien wel geschiedenis kunnen schrijven.

Het was direct duidelijk dat beide ploegen voor de winst wilden gaan. Broekster Boys wil in het spoor van de koploper blijven en BCV kan, als het de afgelaste wedstrijden wint, ook aansluiting vinden in de top 3. Maar voorlopig kunnen deze plannen van trainer Jasper Bouma dus in de koelkast. De wedstrijd begon heerlijk en het had na 2 minuten al 1-1 kunnen staan, maar de spitsen hadden het vizier nog niet op scherp. In de 8e minuut was het Cor de Jong die Juryan Dantuma opzichte hinderde, maar scheidsrechter Brinkman kende de voordeelregel toe. De bal kwam uiteindelijk bij Rienk de Haas die verwoestend uithaalde, maar hij zag de bal op de lat weg spatten.

Halverwege de eerste helft kwam diezelfde de Jong goed weg toen  hij geen kaart kreeg na een pittige tackle van achteren op Hendrik Bouma. Broekster Boys wist voetballend een paar goede kansen te creëren, BCV was vooral gevaarlijk bij de strakke corners van Fedde Durk Kingma. Hendrik Bouma had de score moeten openen toen hij vanaf het middenveld alleen op kon stomen richting keeper Tolman. Bouma omspeelde de keeper maar raakte te ver uit koers om nog gevaarlijk te kunnen worden. Toen Piet Wessel Dijkstra op slag van rust een prima voorzet gaf op de inkomende Juryan Dantuma wist Tolman de bal met en reflex te keren. Broekster Boys had een duidelijk veldoverwicht en wist ook meer kansen te creëren dan de thuisclub maar het bleef dus bij een 0-0 ruststand.

De tweede helft was minstens zo aantrekkelijk dan de eerste helft. Rienk de Haas wist een vrije trap op de rand van de 16 net niet tot een doelpunt te promoveren, aan de andere kant zal Cor de Jong vannacht nog wel eens wakker worden van zijn gemiste kop-kans vanuit een corner. In vrije positie kopte de libero de bal bij de 2e paal over. In de 60e minuut werd dan eindelijk de score geopend. Juryan Dantuma wist na een mooie actie de bal voor te geven en het was uitgerekend de in Bergum wonende aanvoerder van Broekster Boys, Riemer Doornbos, die de bal van een meter of 15 snoeihard en onhoudbaar in de kruising joeg: 0-1. De ingevallen Roel van der Meulen heeft even later de kans op de gelijkmaker, maar keeper Jacco Veldstra liet zien waarom hij een talentvolle keeper word genoemd. Met een wereldredding hield bij de Boys in het zadel. Slechts enkele minuten later was het de hardwerkende spits Juryan Dantuma die de wedstrijd op slot mocht gooien.

Na een prima pass van Piet Wessel Dijkstra wist Dantuma de bal onder de uitkomende Tolman door het net te raken: 0-2 na ruim 77 minuten spelen. Even later gunde trainer Ron de Boer DelaSabuni zijn debuut in het eerste elftal. De kleine behendige a junior moest duidelijk wennen aan het hoge baltempo, maar deze 1e   ervaring neemt hij zeker  mee in zijn verdere voetbalcarrière. Een kleine 10 minuten voor tijd maakt Hedzer Prins zijn rentree na lang blessureleed.Broekster Boys leek daarna  de overwinning simpel over de streep te trekkenm, maar het werd toch nog even billenknijpen toen Ronald vd Heijden de 1-2 aan liet teken. In blessuretijd kreeg BCV nog een corner waarbij ook Tolman in het vijandelijke strafschopgebied op dook. Het bleef bij 1-2 en daarmee houd Broekster Boys koploper Leeuwarder Zwaluwen in het vizier. Volgen week opnieuw een krachtproef voor de Damwaldsters wanneer nummer 3 Joure op bezoek komt. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00