Broekster Boys verliest matchpoint tegen Stiens · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys verliest matchpoint tegen Stiens

zondag 20 mei 2018

Enkele weken geleden stond Broekster Boys op een schier onmogelijke achterstand op Leeuwarden Zwaluwen. Door goed spel en verdiende overwinningen kon in  het directe onderlinge duel  zelfs de koppositie overgenomen worden  maar werd er verloren en was de achterstand opnieuw 5 punten.

Maar de afgelopen weken lieten de Leeuwarders veel punten liggen en kwam Broekster Boys vorige week zelf weer op kop. Met twee punten voorsprong, twee wedstrijden te gaan hadden de Broekster alles weer in eigen hand. De laatste thuiswedstrijd moest gewonnen om deze positie op de slotdag te behouden.  Ondanks het goede spel en de vele mogelijkheden bleef het bij een gelijk spel en staat Leeuwarder Zwaluwen weer op “poleposition”

Het was voor de supporters weer een wedstrijd met alles er op en er aan. De eerste kans was voor de thuisclub maar Stiens kwam ook en keel keren gevaarlijk voor het doel en was met name vanuit de counter erg sterk. Het eerste doelpunt van de wedstrijd (assist Piet Wessel Dijkstra, diagonaal schot Hendrik Bouma) leek dan ook een bevrijdende treffer te zijn. Drie minuten later had de thuisploeg geluk toen Gerbrand Sinnema alleen op keeper Vonk afkwam. Sinnema kreeg de bal niet goed onder controle waardoor Vonk met hulp van Kas Huizenga redding kon brengen. Een minuut later kwam toch de gelijkmaker.

Een vrije trap werd bij de tweede paal netjes teruggekopt op Almer Hietkamp die van dichtbij binnen kon schieten. Hendrik Bouma had na een half uur de thuisclub weer op de voorsprong  kunnen brengen. Juryan Dantuma wist de keeper uit het doel te lokken en vanaf zijkant strafschopgebied de bal voor te geven op de vrijstaande Bouma. Zijn kopbal ging helaas over. Vlak daarna moest Rienk de Haas vervangen worden. Hij had te veel last van de in de wedstrijd tegen Wykels opgelopen knie blessure en kon niet verder. Siemen Sake Kamstra was zijn vervanger. Op slag van rust was Hendrik Bouma op weg naar de goal, omspeelde de keeper maar werd gehaakt. Geel voor keeper Rauwerda, een strafschop voor Broekster Boys. Piet Wessel Dijkstra raakte de bal helaas niet zoals hij wilde en de bal hobbelde via buitenkant paal over de achterlijn.

Als Broekster Boys in de tweede helft de kansen had benut die het creëerde had het een monster score kunnen worden. Een kleine opsomming: 50e minuut: wippertje Bouma, net over, 52e minuut: 3 doelpogingen Juryan Dantuma, uiteindelijk tot corner verwerkt, 59e minuut: schot Piet Wessel Dijkstra vanaf middenlijn over keeper Rauwerda maar ook over de goal, 62e minuut: vrije trap Jos Regnerus  op Piet Wessel Dijkstra, keeper redt, 66e minuut kopbal Piet Wessel Dijkstra over keeper van de lijn gered, en dan de voetbalwet. Almer Hietkamp schiet de gasten in een van de weinige mogelijkheden op voorsprong. In plaats van een dik verdiende voorsprong staat de kampioenskandidaat tegen de verhouding in op achterstand.  Met nog 20 minuten te spelen gaan de spelers van Stiens tot het randje om de punten binnen te houden.

Met geniepige overtredingen, irritante vertragingen en overtredingen “in de rug van de scheids” word getracht de thuisclub een nederlaag toe te brengen. Een opstootje tussen Oost en Bouma levert hen beide een gele kaart op maar ook de gebroeders Bergsma van Stiens ontvangen beide  een gele kaart. Jos Regnerus weet vanuit een corner met een fantastisch kopbal in de kruising de ploegen weer op gelijk hoogte te brengen. In de slotminuut krijgt invaller Hedzer Prins nog een prima mogelijkheid maar word de bal door de verdediging nog tot corner verwerkt maar er een doeltrap gegeven werd. En zo eindigde de wedstrijd in 2-2. Concurrent LZ wist wel te winnen en daardoor staan beide ploegen op 55 punten.

Scenario slotdag

Volgende week speelt Broekster Boys uit tegen VVI, LZ mag op bezoek bij Joure dat,wanneer BCV de derde periode wint, zeker is van nacompetitie. Het doelsaldo en onderlinge resultaat is in het voordeel van de Leeuwarders. Dat betekend dat wanneer beide titelkandidaten winnen, Broekster Boys met drie doelpunten meer dan de overwinning van “de liwarders” moet winnen om de titel binnen te halen Er zal dan veel gescoord moeten worden in Idskenhuizen. Joure, de nr. 4 in de ranglijst, zal hopelijk zijn sportieve plicht doen door de wedstrijd niet te laten lopen.  BCV zit overigens ook nog op het vinkentouw als beide koplopers zouden verliezen. In theorie kunnen de Burgumers er zelfs nog met de titel vandoor gaan. Winst, doelpunten, verlies en gelijke spelen kunnen de top drie op de slotdag dus gaan bepalen.

Zaterdag gaat er een busvanuit Damwoude  naar Idskenhuizen, opgaven graag zo spoedig mogelijk op de lijst in de kantine. Bij voldoende deelname word evt een tweede bus ingezet. De steun van het Broekster Boys publiek is nodig en word door spelers, staf en bestuur enorm gewaardeerd. Het beloof t hoe dan ook een spannende slotdag te worden.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00