Broekster Boys verliest ongelukkig van koploper HZVV · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys verliest ongelukkig van koploper HZVV

zondag 22 maart 2015

Vooraf weet je als spelers en supporters, dat het een moeilijke klus zou worden tegen een professionele koploper. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Vredevoogd uit Roden, die twee neutrale grensrechters had meegenomen. Je denkt, dat de wedstrijd dan in goede banen geleid kan worden. Overigens heeft Broekster Boys niet de optimale vorm. En HZVV lijkt regelrecht te gaan voor een kampioenschap met hun topscorer Frank Strijker. Broekster Boys stond op een negende plek met zeven punten voorsprong op nummer tien.

Ongelukkig begin voor Broekster Boys. In de beginfase had Broekster Boys respect voor HZVV. De bal werd vaak angstvallig naar voren getrapt. De nul voorlopig achterin houden was het devies van de Boys. Na zes minuten was er een goed schot van Pim de Jonge van HZVV, dat niet klemvast werd gestopt door keeper Oortgijsen van Broekster Boys. De rebound belandde op de lat, maar de grensrechter vlagde merkwaardigerwijs voor buitenspel. Een minuut later voorkwam Kas Huizenga een grote kans voor HZVV door de bal tot corner te verwerken.

En zowaar na een kwartier was er een mooie actie van Hedzer Prins van Broekster Boys. Keeper Hidde Streutker stopte deze actie. Twee minuten later was er weer een aanval van HZVV. De bal werd gespeeld naar een duidelijk in buitenspel staande topscorer Frank Strijker. Strijker schoot de bal van dichtbij in de goal. Na afloop verklaarden zowel Broekster Boys als HZVV het merkwaardig te vinden, dat deze buitenspelgoal werd goedgekeurd (0-1). Broekster Boys voelde zich benadeeld. Scheidsrechter Vredevoogd kreeg kritiek van enkele Broekster Boys spelers. Toch werd de wedstrijd nimmer onsportief. Na een half uur was er weer een aanval van HZVV. Bij deze aanval werd Riemer Doornbos van de thuisclub duidelijk vastgehouden. En zo wist topscorer Strijker van HZVV zijn tweede goal te scoren.

De Broekster Boys spelers vertelden scheidsrechter Vredevoogd, dat Doornbos was vastgehouden. Merkwaardig was het ook, dat de neutrale grensrechter weer niets had opgemerkt. De scheidsrechter bleef er bij, dat de goal correct was (0-2). HZVV kwam wel heel gemakkelijk aan zijn doelpunten. En zoals zo vaak was de scheidsrechter de kritiek beu. Eerst kreeg Siemen Sake Kamstra geel en daarna Durk Wijnsma. De voorsprong voor HZVV was terecht, maar beide doelpunten hadden een luchtje. Zo zie je dat Broekster Boys een enigszins ongelukkige eerste helft kende.

Na de rust kwam Hendrik Bouma namens Broekster Boys in het veld ten koste van Stephan Overkempe. Sietse Rozema kwam in het veld ten koste van Andries Dijstra. Beide teams wisten weinig kansen te scheppen. Na een kwartier wist Siemen Sake Kamstra van ca. twintig meter tegen te scoren (1-2). Er was weer hoop voor de thuisclub. De harde wind maakte mooi voetbal onmogelijk. Kas Huizenga verkeek zich op een lange bal van HZVV, maar gelukkig was keeper Oortgijsen attent. Een vrije trap van Piet Wessel Dijkstra belandde op het hoofd van Bouma, maar de kopbal was te zacht en werd gepakt door keeper Streutker. Op rechts kreeg Vincent Coullier van HZVV daarna de bal. Coullier schoot met de wind mee van grote afstand op de goal en zowaar lag even later de bal in het net (1-3).

Broekster Boys probeerde nog wel te scoren en HZVV bleef professioneel en behield de 1-3 voorsprong. De overwinning was niet onverdiend voor HZVV, maar het toekennen van de eerste twee doelpunten was op zijn minst gezegd dubieus.  HZVV verstevigde de koppositie doordat concurrent Balk verloor. Broekster Boys bleek na afloop nog zes punten voorsprong te hebben op naaste concurrent DZOH. Het wordt nog spannend voor Broekster Boys. Toch kan Broekster Boys wel moed putten uit het vertoonde spel. Volgende week zaterdag speelt Broekster Boys in Groningen tegen PKC’83. Thuis werd nipt verloren van de Groningers.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00