Broekster Boys weet van VV Workum te winnen · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys weet van VV Workum te winnen

zaterdag 15 november 2014

Afgelopen zaterdag middag kwam derdeklasser Workum naar Damwâld. Er werd geoefend op de prachtige nieuwe kunstgrasmat van Broekster Boys. Voor Broekster Boys was het belangrijk de nul te houden en zelf te gaan scoren. De laatste drie weken werd nimmer de nul gehouden. In drie wedstrijden negen doelpunten tegen. Vier keer werd er gescoord.

Sterk begin van Broekster Boys. Al na drie minuten moest keeper Hessel Kuiper naar de hoek om een schot van Bouma te stoppen. Daarna schoot diezelfde Bouma tegen de lat. En na tien minuten werd Yurian Dantuma ten val gebracht in het strafschopgebied. Scheidsrechter Evert Veenstra wees naar de penaltystip. Riemer Doornbos schoot laag in de rechterhoek, maar keeper Kuiper pakte de strafschop. Drie kansen en nog geen goal. Halverwege de eerste helft schoot Piet Wessel Dijkstra de bal via keeper Kuiper in de goal (1-0). Voor de rust wist Hendrik Bouma de bal goed voor te zetten op het hoofd van Piet Wessel Dijkstra, die de 2-0 aantekende. Workum had slechts één kans gehad na aarzelend optreden van Andries Dijkstra en Jeroen IJsselmuiden. Keeper Douwe Graansma wist een doelpunt te voorkomen. Ruststand (2-0).

Na de rust kreeg Workum geen enkele uitspeelde kans. Maar keeper Kuiper van Workum was niet te passeren. Slechts één keer was keeper Kuiper gepasseerd door een lob van Piet Wessel Dijkstra, maar één van de verdedigers van Workum wist de bal van de doellijn te halen. Verder ging een goed schot van Remco Kooistra net over. En een mooie combinatie van invaller Stephan Overkempe werd goed afgewerkt door Yurian Dantuma, maar keeper Kuiper wist het leer te bemachtigen. De eindstand werd dan ook 2-0 voor Broekster Boys.

Keeper Eric Krol had vrijaf net als Sjoerd Westra en Albert Wijbenga. Sietse Rozema werd voor de rust vervangen door Ronald Beintema, die goed inviel. Hedzer Prins werd in de rust vervangen door Stephan Overkempe.  Volgende week speelt Broekster Boys uit tegen Bedum SV. Hopelijk zullen er weer punten bijgeschreven kunnen worden voor de Broekster Boys.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00