Broekster Boys wint lastige wedstrijd tegen CVVO · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys wint lastige wedstrijd tegen CVVO

zondag 22 april 2018

Broekster Boys had nog een appeltje te schillen met CVVO. Vlak voor de winterstop kreeg men met 5-1 klop in Lemmer. CVVO lijkt na de toppositie na de winterstop de weg een beetje kwijt te zijn en is afgezakt naar de 5e plaats. Toch wist men vorige week knap Leeuwarder Zwaluwen op 2-2 te houden. De equipe van Ron de Boer was gewaarschuwd en wist, nadat de lijnentrekker het strafschopgebied nog even had gekrijt, een “dreege” 1-0 wint te behalen.

Broekster Boys begon goed aan de wedstrijd. Na 10 minuten was er al de voorsprong voor de thuisclub. Piet Wessel Dijkstra werd aangespeeld en zag Rienk de Haas een goede loopactie maken. De pass van Dijkstra was precies goed en zo kon Rienk de Haas vernietigend uithalen: 1-0. Even later had Arjen Siebers een prima kans  maar hij schoot over. Oane Kooistra kreeg het aan de stok met Thomas Miedema. De spits deelde achter de rug van de scheids een tik uit, de reactie van de Broekster boys speler leverde hem een gele prent op.

Ook Andries Dijkstra kreeg geel toen hij met een prima tackle het gevaar van de gasten ongedaan maakte,  maar scheidsrechter Wynne zag het als een overtreding, gaf geel en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap leverde niets op. Even daarvoor had een prima actie van Hendrik Bouma en Juryan Dantuma meer verdiend maar ballenvanger Nando Kruisdijk was op zijn hoede. Louwrens Visser dacht aan de gelijkmaker toen hij een voorzet bij de 2e paal in zijn dromen al in de kruising zag verdwijnen, maar zijn volley eindigde in de kruising van de ballenvanger.

Na rust was het opnieuw Hendrik Bouma die voor gevaar zorgde. Zijn prachtige steekbal kwam bij Piet Wessel Dijkstra die blind voorgaf, maar er was geen medespeler aanwezig die de bal er simpel in kon tikken. Even later was het opnieuw Louwrens Visser die gevaarlijk doorkwam, maar Johan Vonk wist met een prima actie de bal te keren. Broekster Boys speelde wat gehaast en daardoor leek het wat rommelig. Bovendien is het veld aan een rolbeurt toe want de bal was voor vele spelers moeilijk onder controle te krijgen/houden. Na een uur spelen riep iedereen met een BB hart om een strafschop toen Juryan Dantuma in het beruchte gebied onderuit werd gehaald maar Wynne wuifde ook deze overtreding weg.

Het bleef daardoor tot een het einde een spannende wedstrijd. De 1-0 achterstand in de laatste minuten was het teken voor CVVO om een alles of niets offensief te beginnen. Het was aan Johan Vonk te danken dat de drie punten in Damwoude bleven want met een katachtige redding wist hij in blessuretijd de bal uit de kruising te ranselen. De gelijkmaker was ook wel wat te veel van het goede geweest voor CVVO. Dantuma kreeg in de slotminuut nog geel. Kort daarna konden de handen omhoog en werd ook deze lastige wedstrijd gewonnen.

Volgende week speelt Broekster Boys een uitwedstrijd tegen Griffioen. Het zal zeker niet zo gemakkelijk gaan als in de thuiswedstrijd toen de ploeg uit Oosterwolde met 7-0 klop kreeg. Griffioen is met een prima serie bezig en zal alles in het werk stellen om deze nederlaag te revancheren. Bovendien doet het nog steeds goed mee in de derde periode. Opnieuw een finale voor Broekster Boys om in het spoor van de koploper te blijven.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00