Broekster Walden B1 kampioen Hoofdklasse O · Foto('s): Egen Foto
  Egen Foto

Broekster Walden B1 kampioen Hoofdklasse O

zondag 03 mei 2015

Op 2 mei 2015 heeft Broekster Walden B1 de titel weten op te eisen in de Hoofdklasse O. De ploeg uit Damwoude moest in eigen huis de directe confrontatie aangaan met concurrent Burgum BCV B1. Er was veel publiek op deze moeder der wedstrijden afgekomen, naar schatting ongeveer 500 mensen. De wedstrijd werd geleid door dhr. J.M. Schippers uit Harkema.

In de eerste helft was Burgum BCV B1 de betere ploeg dat uitgedrukt werd in een aantal kansen en mogelijkheden. Desondanks kwam Broekster Walden B1 op een 1-0 voorsprong door Marouan Achammachi. De tweede helft was qua voetbal niet goed. Broekster Walden B1 bleef zakelijk spelen er richtte zich volledig op het resultaat. Vincent Hoekstra maakte vanaf rechts een goede actie en scoorde vanuit een onmogelijke hoek: 2-0. Uit een hoekschop maakte Burgum BCV B1 nog wel de 2-1 maar dit was slechts voor de statistieken.

Broekster Walden B1 won in een zinderende ontknoping dit duel en daarmee ook het kampioenschap in de Hoofdklasse O. Een wereldprestatie van de selectie en staf!

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00