VV Buitenpost is d’ Olde Veste de baas · Foto('s): Kiepie.nl
  Kiepie.nl

VV Buitenpost is d’ Olde Veste de baas

dinsdag 14 april 2015

Buitenpost reisde afgelopen zaterdag naar Steenwijk, waar d’ Olde Veste ’54 de gastheer was. Door de jaren heen een lastige tegenstander met als triest dieptepunt de 9-0 eindstand vorig jaar. Dit seizoen zijn de Blauwkes echter de sterkste. Thuis stond er 3-0 op het scorebord en ook de uitwedstrijd werd terecht gewonnen: 1-3. Buitenpost kende een prima paasweekend, zonder zelf in actie te komen. Het Burgumer BCV snoepte Balk drie punten af en zorgde zo voor de winst in de tweede periode voor de Blauwkes. Een fantastisch resultaat voor de vereniging en met name natuurlijk voor trainer Patrick Zwart, zijn assistent René van der Weij en de verdere selectie. Een prachtig toetje aan het eind van het seizoen, een geweldige ervaring die het team geheel onbevangen aan kan gaan. Zaterdag stond echter d’ Olde Veste ’54 op het programma. In de stand een strijd tussen de nummers vier (d’ Olde Veste ’54) en vijf (Buitenpost). Arbiter J.S. Boringa en zijn assistenten B. Huizinga en M.P.N. Verlaat hadden vanmiddag de algehele leiding.

De weersomstandigheden waren verre van ideaal deze middag. De harde wind, die in de eerste helft in het voordeel was van Buitenpost, was voor beide teams een extra tegenstander. Buitenpost kon hier vanmiddag het beste mee omgaan, was feller en won meer duels. Al in de vierde minuut mochten de Steenwijkers niet klagen, dat de bal niet in het net belandde, want na prima voorbereidend werk van Jorrit Terpstra, kwamen er mogelijkheden voor Simon Schreiber, een knal van Marco van Leijen en Jan Oppedijk. D’ Olde Veste ’54-keeper trad handelend op of kreeg hulp – met soms kunst- en vliegwerk – van zijn verdedigers. Tussendoor had arbiter Boringa misschien ook een strafschop kunnen geven, omdat de bal met de hand werd beroerd, maar in alle hectiek voor de d’ Olde Veste ’54-keeper Richard Strijker, was dit voor de arbiter ook moeilijk te constateren.

In de dertiende minuut was het wél raak voor Buitenpost. Een prima voorzet van middenvelder Rob Dijkstra, werd goed binnengekopt door spits Dorjan Berisha, 0-1. Een minuut later schoot Patrick de Vente van d’ Olde Veste ’54 net naast. In de zeventiende minuut kreeg d’ Olde Veste ’54 een volgende domper te verwerken. Na een overtreding van Steenwijker Ruwaël Heymans op Buitenposter Simon Schreiber, raakte Heymans zelf geblesseerd aan z’n knie en moest hij het veld verlaten. Zijn vervanger was Mehran Ali Pour Asli. Daarna kwamen er enkele mogelijkheden voor d’ Olde Veste ’54. Zo moest Buitenpost-keeper Robert van der Laan zich strekken bij een schot van d’ Olde Veste ’54-spits Leon Kerstma en schoot diezelfde Kerstma even later na een corner net naast. Ook aanvaller Hussein Igiraneze liet zich gelden. Na een wervelende actie liet hij twee Buitenposters achter zich en dwong hij Buitenpost-keeper Van der Laan tot een sublieme redding.

Aan de andere kant, voor de veste van d’ Olde Veste ’54 –keeper Richard Strijker kon Buitenpost-spits Dorjan Berisha de bal met zijn hoofd niet richting meer geven na een mooie voorzet van Buitenpost-verdediger Aaron Boekhout en verdween zijn kopbal voorlangs. In de veertigste minuut werd d’ Olde Veste ’54- spits Leon Kerstma voor middenvelder Clint Kruisweg. De Steenwijker (interim)trainer Arno Hoekstra probeerde met Kruisweg wat meer grip op het middenveld te krijgen. Voor rust schoot d’ Olde Veste ’54-verdediger Stefan Koppers nog naast uit een corner van Patrick de Vente. Het slot was voor Buitenpost. Op slag van rust verstuurde routinier Jan Oppedijk een prachtige vrije trap op het hoofd van middenvelder Rob Dijkstra. Op zijn prachtige kopbal had d’ Olde Veste ’54– keeper Richard Strijker geen antwoord, ruststand 0-2.

Buitenpost-trainer Patrick Zwart liet verdediger Alwin Kuperus in de kleedkamer achter en bracht Sip Jaap Bos tussen de lijnen. Aaron Boekhout ging hierdoor naar rechts en Sip Jaap Bos werd linker verdediger. Buitenpost ging door waar het gebleven was en probeerde, waar mogelijk, de aanval te zoeken. Zo leverde een schot van verdediger Aaron Boekhout via d’ Olde Veste ’54-keeper Richard Strijker slechts een corner op en kopte middenvelder Rob Dijkstra net naast uit een corner van Jan Oppedijk. Na ruim tien minuten in de tweede helft verdween invaller Mehran Ali Pour Asli in het boekje van arbiter Boringa, na een overtreding op Buitenpost-verdediger Marco van Leijen. Hierna wisselde Buitenpost spits Dorjan Berisha voor een ‘verse’ spits, Martijn van Roeden.

Het weer verslechterde, er ontstonden buien en de wind haalde zo nu en dan flink aan. Bij het derde doelpunt van Buitenpost bleef een pass van Buitenposter Jorrit Terpstra ‘hangen’ tussen twee verdedigers van d’ Olde Veste ’54. Buitenpost-aanvaller Simon Schreiber profiteerde optimaal en zorgde met een prachtige knal voor 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Er was nog een mooie actie van Martijn van Roeden, maar zijn voorzet kwam niet bij een Blauwhemd aan. Hierna drong d’ Olde Veste ’54 nogmaals aan en scoorde zowaar. Middenvelder Yannick Kattenberg probeerde het eens van afstand en de bal verdween schitterend, ‘gedragen door de wind’, over Buitenposter keeper Robert van der Laan in het doel, 1-3.

Het slot van de wedstrijd was weer voor Buitenpost. Een schot van Ruben Boekhout was een prooi voor de Steenwijker keeper Richard Strijker, waarna Buitenpost-trainer Zwart nogmaals wisselde. Simon Schreiber mocht naar de kant en zijn vervanger, de 18-jarige Ricky Weening mocht zijn debuut maken. De wedstrijd was echter gespeeld. De meeste energie was verdwenen, alleen Buitenposter Rob Dijkstra kreeg nog een mogelijkheid uit een corner van Jan Oppedijk. De kopbal van Dijkstra verdween echter naast het Steenwijker doel van Richard Strijker. Hierna vond ook arbiter Boringa het welletjes en floot voor het einde. Volgende week staat de uitwedstrijd bij PKC ’83 op het programma. Een technisch vaardige ploeg, die zeker niet onderschat mag worden!

(C) Verslag: Anne de Haan