Buitenpost niet opgewassen tegen ‘geniepig’ PKC ‘83 · Foto('s): Kiepie.nl
  Kiepie.nl

Buitenpost niet opgewassen tegen ‘geniepig’ PKC ‘83

maandag 20 april 2015

Wederom stond afgelopen zaterdag een uitwedstrijd op het programma. De Peizer Kring Combinatie 1983, kortweg PKC ’83, was de gastheer. De Buitenpost-supporters dachten voor aanvang dat hun club enige kans zou hebben op een overwinning. Bij de thuisploeg was een flink aantal spelers afwezig, ook het duo dat in de thuiswedstrijd de Blauwkes vreselijk hadden dwarsgezeten: Erdem Yeni en Ifeayi Gorissen. Vergeleken met de wedstrijd in Buitenpost (2-3 verlies), ontbraken er zeker zes spelers op het wedstrijdformulier. Boven het verslag van de thuiswedstrijd prijkte de kop: ‘Creatief en slim PKC ’83 laat Buitenpost struikelen en neemt punten mee naar huis, 2-3’. De uitwedstrijd werd een kopie van de thuiswedstrijd, de score een klein beetje anders: 3-1. In de stand een strijd tussen de nummers drie (PKC ‘83) en vier (Buitenpost). De leidsman heette vanmiddag M. Baar uit Groningen.

Buitenpost komt maar niet in het juiste ritme. Zonder de geblesseerde aanvallers Joran Olijve (knie) en Martijn van Roeden (bovenbeen), hadden trainer Patrick Zwart en zijn assistent René van der Weij de beschikking over een team dat vooraf ‘de clash’ met de Groningers aan zou moeten kunnen. Het bleek een illusie, óf was het – net als de thuiswedstrijd – opnieuw een offday? Oók vandaag zou blijken dat Buitenpost niet was opgewassen tegen de fysieke kracht en ‘geniepigheid’ van de Groningers. Al in de vierde minuut ‘hobbelden’ de blauwhemden achter de feiten aan. Zwak verdedigen en niet kordaat optreden in de Buitenposter defensie leidde tot een goeie lob van PKC ’83- aanvaller Michel Boonstra. Hij profiteerde uitstekend: 1-0.

Tóch kreeg Buitenpost ook mogelijkheden. Jorrit Terpstra (naast) en enkele corners zorgden voor enige dreiging, maar PKC ’83-keeper Ben Meedendorp kon zich er niet druk om maken. De Groningers konden achterover leunen en Buitenpost mocht het spel gaan maken. Dat lukte deze middag totaal niet. Er was, zo zal ook trainer Zwart hebben geconstateerd, geen lijn in het spel te ontdekken. Daarnaast kreeg keeper Robert van der Laan enkele vreemde terugspeelballen te verwerken en deelde ook hij in de malaise door enkele malen zeer gevaarlijk uit te verdedigen. Na bijna veertig minuten spelen moest PKC ’83- trainer Bennie de Jong middenvelder Husseyin Kurt wisselen. Zijn vervanger was Jeffrey Noordveld. Tóch had er een gelijke tussenstand op het scorebord kunnen prijken. Een vrije trap van Buitenpost-routinier Jan Oppedijk raakte de lat door toedoen van een PKC ’83-verdediger en een kopbal van Simon Schreiber verdween over de goal van Meedendorp. Ruststand 1-0.

Tweede gele kaart voor Aaron Boekhout. Buitenpost-trainer Zwart liet verdediger Alwin Kuperus in de kleedkamer achter en bracht Danny Boersma in het veld. Het spelbeeld veranderde er (nog) niet door. PKC ’83 is, zeker wanneer je achter komt, een lastige tegenstander om tegen te spelen. Het vertragen van het spel en vele (heftige??) blessuregevallen leveren ook geen bijdrage om in je ritme te komen. Buitenpost-verdediger Aaron Boekhout liep, mede daardoor, misschien iets gefrustreerd tegen een gele kaart aan. Buitenpost was absoluut van goede wil, maar het lukte vandaag niet. Een vrije trap van Marco van Leijen vloog hoog over na een overtreding van PKC ’83- verdediger Peter van der Slot op Buitenposter Ruben Boekhout. Na ruim tien minuten in de tweede helft kwam bij PKC ’83 Wesley Klunder binnen de lijnen voor verdediger Van Rijszen.

Buitenpost-middenvelder Rob Dijkstra had vandaag zijn vizier ook niet op scherp. Na een prima actie van Sip Jaap Bos, schoot Dijkstra net naast. Tekenend voor de, op zich heel sportieve, wedstrijd was dat twintig minuten voor tijd Buitenpost-verdediger Aaron Boekhout zijn tweede gele kaart ontving na het vasthouden van zijn tegenstander. Het leverde een penalty voor PKC ’83 op én een rode kaart. PKC ’83-aanvaller Jordi Striedelmeijer knalde snoeihard raak: 2-0. Het technisch duo van Buitenpost, Zwart en Van der Weij, greep in en bracht Halbe Mossel binnen de lijnen voor Jorrit Terpstra. Buitenpost gaf wat meer druk en PKC ’83 kreeg de kansen. PKC ’83-verdediger Peter van der Slot schoot geheel vrijstaand in de handen van Buitenpost-keeper Van der Laan. De Groninger-trainers De Jong en Groninger brachten de derde wissel binnen de lijnen. Charlie Ton moest geblesseerd het veld verlaten en Raphael Tuankotta was zijn vervanger. Oók PKC ’83-verdediger Danny Harms verdween nog in het boekje van arbiter Baar, toen hij een overtreding op Buitenposter Bos beging binnen het strafschopgebied. De leidsman was onverbiddelijk en wees naar de stip. Oppedijk bracht de spanning terug en liet PKC ’83-keeper Meedendorp kansloos: 2-1. Toch bleek de winst een utopie. PKC ’83 counterde in de negentigste minuut naar een 3-1 overwinning. Zo kon er voor de Groningers een feestje worden gevierd en blijft de ploeg in de race voor de titel in de derde periode.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Omlandia uit Ten Boer op het programma. Een nieuwe ronde én dus een nieuwe kans!

Gele kaart: Danny Harms, PKC ’83.
Rode kaart: Aaron Boekhout, Buitenpost (2x geel)
Opstelling PKC ´83: Meedendorp, Salomé, Harms, Frank, Van der Slot, Van Rijszen (56/Klunder), Ton (82/Tuankotta), Kurt, Walstra, Striedelmeijer, Boonstra.

Opstelling Buitenpost: Van der Laan, A. Boekhout, Kuperus (45/Boersma), Van Leijen, Bos, Oppedijk, R. Boekhout, Terpstra (72/Mossel), Dijkstra, Schreiber, Berisha.

© Verslag: Anne de Haan