VV Buitenpost wint boeiend duel van Balk

zondag 11 februari 2018

VV Buitenpost heeft zaterdag met 3-1 van Balk gewonnen. In een boeiende wedstrijd tussen twee voetballende ploegen waren de Blauwkes de bovenliggende partij. Rudmer Loonstra wist op twee belangrijke momenten te scoren: vrijwel direct na het eerste fluitsignaal en op slag van rust.

Rolf Dijk maakte vroeg in de tweede helft de derde treffer voor Buitenpost, waarmee de wedstrijd definitief beslist leek. Een tegengoal van de Balksters bracht het geloof weer even terug bij de gasten, maar de ploeg kwam niet meer tot uitgespeelde kansen. Met deze overwinning en het verlies van directe concurrent Drachtsters Boys bij Be Quick Dokkum staat Buitenpost steviger aan kop.

Flitsende start
Buitenpost kende een flitsende start op het kunstgras. Rudmer Loonstra kopte in de derde minuut raak uit een hoekschop. Daarna was het duel voetballend in evenwicht. Waar Balk normaal gesproken de mouwen opstroopt en vaak voor de lange bal kiest, koos het net als Buitenpost voor verzorgd positiespel. Het verschil was zaterdag dat Buitenpost levensgevaarlijk was in de omschakeling. Het leidde tot grote kansen voor Martijn van Roeden en Rik Weening.

Na ruim een half uur spelen deed Balk iets terug. Bij een vrije trap stond Bauke Lyklema helemaal vrij in het strafschopgebied. Zijn doelpoging werd knap onschadelijk gemaakt door keeper Kevin van der Meulen. Net voor rust zette Buitenpost een mooie aanval op. Een schot van Van Roeden ging richting goal waarna Loonstra de bal simpel het laatste tikje kon geven.

Definitief beslissen
Tien minuten na rust dacht Rolf Dijk het duel definitief te beslissen door op een prachtige wijze de 3-0 binnen te schieten. In plaats van de bal af te geven op de vrijstaande Weening, besloot hij de bal  diagonaal voorbij doelman Hessel Altenburg te knallen. Balk leek definitief verslagen maar wist uit het niets via Wiebe Rein Kuiper de 3-1 te scoren. Daarna kregen de gasten zelfs nog kans op nog een goal, maar echt in de problemen kwam de in deze fase slordig spelende thuisploeg niet, en Balk had ook geen recht op meer.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00