Burum wint Pompster Boys toernooi · Foto('s): Sake Beerstra

Burum wint Pompster Boys toernooi

zondag 05 juni 2016

Onder zomerse omstandigheden vond zaterdag 4 juni het Pompster Boys toernooi in Kollumerpomp plaats. De openingswedstrijd van het toernooi ging tussen de Pompster Boys en Burum.In de eerste helft scoorde Burum 2 keer. Dit was voldoende om de eerste 3 punten binnen te slepen. In de tweede wedstijd was Oudwoude te sterk voor Engwierum, dat overigens bij rust nog met 1-2 voor stond kon niet voorkomen dat Oudwoude de tweede helft de rug rechte en de wedstrijd met 3-2 won.

In de derde wedstrijd nam de Pompster Boys het op tegen het team uit Oudwoude. Na 10 minuten kwam Oudwoude met een combinatie door het centrum op een 0-1 voorsprong. De Pompster Boys kwam hierna beter in het spel en dit resulteerde in meer en grotere kansen. Net voor de rust kreeg de Pompster Boys een penalty door een handsbal van een speler van Oudwoude. Het was Marinus Hoekstra die de verdiende 1-1 binnenschoot. In de tweede helft zette Oudwoude druk op het doel van de Pompster Boys dit leverde geen grote kansen meer op en dus werden de punten verdeeld. Burum haalde in hun tweede wedstrijd opnieuw de 3 punten binnen door met 1-0 te winnen van Engwierum.

In de vijfde wedstrijd speelde de Pompster Boys en Engwierum tegen elkaar. In deze wedstrijd was het eenrichting verkeer naar het doel van Engwierum. Vele kansen van de Pompster Boys werden gemist. Het was Jelmer van de Heide die 5 minuten voor rust de 1-0 voor de Pompster Boys scoorde. Ook na de rust was de   Pompster Boys heer en meester. Met een assist van Wibo van Wieren zette Marinus Hoekstra de stand op 2-0. Ook de 3-0 en 4-0 kwam op naam van Marinus hierbij maakte hij zijn harttrick compleet. Met nog 5 minuten te spelen kreeg de Pompster Boys een penalty, het was Marinus Hoekstra die met zijn 4 doelpunt deze wedstrijd de eindstand 5-0 bracht.

In de laatste wedstrijd streden Burum en Oudwoude om de titel. Burum had aan een gelijkspel genoeg, terwijl Oudwoude moest winnen. In deze wedstrijd bleek Burum de betere van de twee en won met 2-0. Met 9 punten uit 3 wedstrijden won Burum deze editie van het Pompster Boys toernooi en nam de wisselbeker mee naar Burum City Al met al een zeer geslaagd toernooi, met een grote publieke belangstelling. Verder willen we alle sponsoren en vrijwilligers bedanken die dit toernooi mede mogelijk hebben gemaakt. Tot volgend jaar, dan hopen ze dit toernooi weer te kunnen realiseren.