CBS ‘t Oegh is een sociaal veilige school

Dinsdag 12-09-2017
MUNNEKEZIJL - Pesten komt op alle scholen voor en gebeurt vaak buiten het zicht van volwassenen. Omdat scholen verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de kinderen en medewerkers, is CBS ‘t Oegh uit Munnekezijl in september 2016 gestart met het online meldsysteem M5 op de website van de school.

Hier kunnen kinderen, ouders en medewerkers of derden onveilige situaties melden. Al na enkele weken ontstaat er een beeld van de gebeurtenissen tijdens en buiten de schooluren. Naast incidentele pesterijen, ontstaat er ook zicht op structureel pesten. In de aanpak worden zowel de slachtoffers als de pesters geholpen door middel van een aanpak rond de vraag: ‘Wát heb jij nodig om te stoppen?’

Binnen de lessen wordt vervolgens aandacht gegeven aan het voorkomen en het omgaan met sociaal onveilige situaties.
Op dinsdag 12 september werd er feest gevierd op CBS ’t Oegh, samen met ouders, kinderen en leerkrachten. De school werd namelijk door de M5-groep gecertificeerd tot sociaal veilige school.

Speciaal voor deze gelegenheid werden rondom dit thema gedichten en verhalen geschreven door kinderen en werd er een gezamenlijk kunstwerk gemaakt. Deze krijgt een centrale plek in de school, samen met het certificaat. Ook kon iedereen genieten van een ‘M5-gebakje’.

terug naar overzicht
CBS ‘t Oegh is een sociaal veilige schoolCBS ‘t Oegh is een sociaal veilige schoolMeer info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie