Complete offday voor VCR · Foto('s): Sylvia Riemersma
  Sylvia Riemersma

Complete offday voor VCR

dinsdag 05 december 2017

Als het nu aan de winterse weersomstandigheden in Scharnegoutum lag of aan de enigszins gehavende en bijeen geknutselde basisformatie van trainer Andries Spek. Maar het feit was dat VCR als geheel figuurlijk door het ijs zakte en een complete offday had. De wakken in de VCR defensie waren zo gigantisch groot dat zelfs de meest ervaren schaatsenrijder erin verdronken was. De middag begon al slecht voor de oranjehemden toen steun en toeverlaat Josco van Andel na de warming-up verstek moest laten gaan. Nog voordat VCR goed en wel met de ogen had kunnen knipperen stond het al met 2-0 achter.

De klok op het scorebord stond nog niet op vijf minuten, toen Mark Boschma met een prima steekbal, Jaider Pommer wist te bereiken en de 1-0 was een feit. Vijf minuten later was het Rick Atsma die Pommer de diepte in dirigeerde. Deze behield vervolgens prima het overzicht en vond Gijs Vaesen aan zijn zijde en met het benodigde geluk aan zijn kant scoorde hij in tweede instantie de 2-0. Het was chaos troef in de VCR defensie en de oranjehemden leken rijp voor de sloop, maar vraag niet hoe, VCR kwam de volgende tien minuten schadevrij door. Het kreeg zelfs in de 21e minuut een grote mogelijkheid op de (onverdiende) aansluitingstreffer.

Vanaf het Geastmer middenveld werd Jouke Hoekstra op de rechterkant gevonden. Hij sloop naar binnen en vuurde de bal kiezelhard tegen de onderkant van de dwarsligger aan. Thuiskeeper Wessel de Hoop stond erbij en keek erna. Ane-Jan Schat was er eerste bij maar kopte de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Pech voor de gastploeg en geluk voor de thuisploeg. In de 38e minuut dan toch weer eindelijk een verdiende treffer voor de withemden. Opnieuw was het Jaider Pommer op aangeven van Boschma die het net wist te vinden voor de 3-0 ruststand. Meteen na de rust stond VCR weer te slapen toen een lage corner van Mark Boschma bij de eerste paal werd binnengelopen door opnieuw Jaider Pommer met zijn derde van de middag, 4-0. En nog binnen het uur kwam ook de vijfde treffer op het scorebord.

Wederom stond Rick Atsma aan de basis en ditmaal was het Gijs Vaessen die met zijn tweede doelpunt in deze wedstrijd de 5-0 aantekende. Scharnegoutum vond het wel welletjes en liet de teugels vieren. En zowaar kreeg VCR nog mogelijkheden. Nu waren het de gastheren die open huis hielden. Twintig min voor tijd was het Erwin Raap die met een mispeer via het scheenbeen van verdediger Sibren Posthuma voor de eretreffer zorgde, 5-1. In de 81e minuut kreeg VCR zowaar nog een tweede doelpunt door toedoen van comeback kid Lorenzo Falize, 5-2. Maar hier bleef het bij. Een dik verdiende overwinning voor de manschappen van trainer Remco Bervoets en voor het team van Andries Spek is het uithuilen en opnieuw beginnen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00