CVVO nieuwe koploper na winst op Broekster Boys · Foto('s): Broekster Boys
  Broekster Boys

CVVO nieuwe koploper na winst op Broekster Boys

zaterdag 02 december 2017

Broekster boys heeft in het duel om de koppositie  tegen  CVVO niet kunnen overtuigen. CVVO deed dat in dit duel wel en was na 90 minuten de grote winnaar en de nieuwe koploper in de 2e klasse I. De omstandigheden bij deze wedstrijd waren verre van ideaal.

Het veld in Lemmer was bespeelbaar maar had wel geleden onder de hevige regenval van de afgelopen dagen (weken) en de vorst van de afgelopen nacht. Mist en kou maakte het er voor de toeschouwers niet makkelijk op maar daar hadden de Lemster supporters achteraf het minste last van. De thuisclub liet Broekster boys namelijk kansloos en eindigde de wedstrijd met een dik verdiende 5-1 overwinning.

Het was vanaf de aftrap duidelijk dat CVVO vandaag zijn beste beentje voor wilde zetten want Edzo Kloosterboer was in de 1e minuut direct gevaarlijk. Zijn voorzet/schot ging voorlangs maar daar bleef het in deze wedstrijd niet bij. Wat opviel dat veel spelers last hadden van de zachte toplaag want  menig speler gingna een actie naar het gras. Sander Jongsma had zijn handen vol om op de been te blijven en de levensgevaarlijke Kloosterboer af te stoppen. CVVO had het betere spel en was een aantal keren dicht bij een doelpunt. De Broekster Boys spelers hadden vandaag hun dag niet maar dat was ook  de verdienste van CVVO.

In de 27e minuut kwam CVVO op voorsprong. Het hoog druk zetten leverde de thuisclub snel de bal op toen Riemer Doornbos onder deze druk een actie maakte, weggleed en balverlies leed. Edzo Kloosterboer had al geoefend voor pakjesavond want hij pakte het kadootje wel heel snel uit door de bal in de kruising te schieten.  Broekster Boys had slecht een paar mogelijkheden gehad. Een vrije trap van Piet Wessel Dijkstra ging net voorlangs en dat waren wel de wapenfeiten van de gasten tot aan de rust. Toen Lennart Koolstra een diepe bal bij de zijlijn binnen wilde houden was dat de aanleiding voor de 2-0. Ver uit zijn doel gleed ook de keeper uit en wist Aart Speerstra knap en beheert hem de bal te ontfutselen en  in het doel te krijgen. Hedzer Prins ontving voor rust een gele kaart toen alweer Kloosterboer zijn hakken liet zien aan de BB verdediging en Prins hem alleen ten koste van een overtreding van het scoren wist te houden. Keeper Kruijsdijk wist vlak voor rust nog een vrije trap over de lat te tikken en zo werd de ruststand bepaald op 2-0. Lourens Visser wist 10 minuten na rust te profiteren van een snelle uitval van CVVO.

Oane Kooistra wilde de bal nog onderscheppen maar ging ook al naar de grond voordat de bal geraakt werd.  Visser maakte het koelbloedig af door alleen vanaf de middenlijn op doelman Koolstra af te stevenen. Visser maakte geen fout en gooide de wedstrijd daarmee al op slot 3-0. 3 doelpunten tegen, 3 individuele fouten, 3 glijpartijen. Misschien moet men bij deze omstandigheden kiezen voor ander schoeisel? Het deed niet af dat het spel van de thuisclub vele malen beter was dan dat van Broekster Boys en de tussenstand was meer dan terecht. Ron de Boer wisselde na een uur spelen Piet Wessel Dijkstra en Hedzer Prins voor Hendrik Bouma en Juryan Dantuma. De wisselspelers grepen hun kans want Broekster boys kwam wat beter in de wedstrijd.  Siemen Sake Kamstra schoot net naast maar  CVVO bleef ook levensgevaarlijk. In de 71e minuut was het opnieuw plaaggeest Kloosterboer die een counter perfect af wist te ronden na een goede voorzet van Lourens Visser.

Jos Regnerus wist de bekende eer te redden toen hij na een goede aanval en uiteindelijk vanuit de corner, en onderkant lat de bal in het doel te krijgen.  Scheidsrechter de Wit stond zelf op de achterlijn en zag dat de bal de lijn gepasseerd had, 4-1. De gretige Juryan Dantuma kreeg geel toen hij met de keeper de strijd aanging om als eerste de bal weer op bij de middenstip te krijgen. CVVO gaf wat minder druk en Hendrik Bouma wist wel raad met de ruimte. Hij was gevaarlijk vanaf de rechterflank en ook Rienk de Haas kwam steeds beter in zijn spel. Het betere spel in het  laatste kwartier was echter een pleister op de wonde want CVVO had de prooi al bij de strot gehad en de overwinning veilig gesteld. Lourens Visser mocht in blessuretijd zelfs nog de 5-1 aantekenen.

CVVO beschikt over een goede selectie en heeft met Kloosterboer, Speerstra, Visser en de later ingevallen Thomas Miedema veel scorend vermogen, staat na 10 wedstijden terecht bovenaan en is daarmee een van de titelkandidaten. Leeuwarder Zwaluwen wist van de nederlaag van Broekster boys te profiteren door de 1-2 winst in Veenwouden de 2e plaats te pakken, Broekster Boys zakt even na de derde plaats en zal volgende week thuis tegen VVI weer vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden en aansluiting met de top te houden.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00