Triumphera Dames 2 pakt twee verdiende punten · Foto('s): Sake Beerstra

Triumphera Dames 2 pakt twee verdiende punten

vrijdag 21 november 2014

Dit seizoen beschikt Triumphera weer over een tweede dames team. Vanwege krapte was dat een aantal jaren niet mogelijk. Het team bestaat uit een viertal fanatieke jeugdleden en drie dames van het voormalige Dames 1. Op deze manier hoopt Triumphera de jeugd enthousiast te houden voor het volleybal. De dames doen het elke week beter, je ziet het team groeien in techniek en samenwerking.

Donderdag 20 november stond ODS uit Beetsterzwaag op het programma in de vd Bijhal. ODS staat tot nu toe tweede in de ranglijst en Triumphera achtste. De teams waren gewaagd aan elkaar de eerst punten. Je merkte dat Triumphera nog niet geheel de concentratie had. Bij 12-15 voorsprong voor de thuisploeg vroeg ODS een time-out aan. Dit resulteerde daarna in een gelijke stand van 15-15. ODS kwam met een aantal mooie opslagen waar Triumphera moeite mee had. De set ging met 18-25 naar ODS.

De coach van Triumphera Greetje Dobbinga kwam nog met een aantal goede tips voor de tweede set. Er mochten geen serve fouten meer gemaakt worden en de aanvallen mochten wel wat krachtiger. Triumphera was nog te lief voor de tegenpartij. De peptalk heeft absoluut geholpen want Triumphera kwam al snel op een ruime voorsprong van 17-9.Triumphera maakte goed gebruik van de gaten in de verdediging van ODS en er werd hard gewerkt in het eigen spel. Cheryl heeft nog een serve serie gemaakt van zes punten, waar de tegenpartij moeite mee had. De winst ging naar Triumphera met 25-10

In de derde set ging het spel gelijk op. Tineke kwam aan serve wat de kollumers een lichte voorsprong opbracht. Triumphera ging duidelijk voor de winst, want de dames werkten hard en waren scherp bij het net. De thuisploeg domineerde het spel in de derde set. Triumphera werd steeds enthouasiaster, ODS daar en tegen kreeg de ballen niet meer bij de juiste personen. De winst ging overtuigend naar Triumphera met 25-11. Deze wel verdiende 2-1 overwinning voor Triumphera geeft het nieuwe team moed voor de rest van het seizoen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00