Dames Be Quick hervatte competitie met winst · Foto('s):

Dames Be Quick hervatte competitie met winst

zondag 01 februari 2015

De dames van Be Quick Dokkum hebben de competitiehervatting met een 3-2 winst op ASC uit Dalfsen met 3-2 gewonnen. Op een prima kunstgrasmat was het na ruim vijfennegentig minuten voetbal 3-2 in het voordeel van het team van Robbie Wiersma.

Slappe start
Ondanks gmaakte afspraken vooraf begon Be Quick te slap aan de hervatting van de competitie. ASC kon dan ook gemakkelijk overeind blijven in de aanvangsfase en kwam zelfs op 0-1 voor. Een weggegeven corner kon ongestoord achter Ieteke Posthumus, door het vertrek van Joy Droogsma is zij de rest van het seizoen eerste keepster, gekopt worden. Een wakker geschud Be Quick begon vanaf de 0-1 meer en meer haar stempel op de wedstrijd te drukken en dat resulteerde in kansen.

In de vierendertigste minuut kwam Be Quick op gelijke hoogte toen  Amber Werkman een half verwerkte schot attent inschoot. Goed vijf minuten later zette Janine Bos met een fraaie kopbal uit een corner van Lisanne Kempe Be Quick op een 2-1 voorsprong. En op slag van rust was Nina Heyligers in een scrimmage voor het ASC-doel de keepster van de ploeg uit Dalfsen te slim af en kon Be Quick met een ruime 3-1 voorsprong de kleedkamer gaan opzoeken.

Be Quick vergeet door te drukken
In de tweede helft was Be Quick wel meteen vanaf de start bij de les en kreeg het mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien. Het verzuimde echter te scoren en gaf daarmeee ASC de hoop op een gelijkspel. ASC kwam een paar keer gevaarlijk dichtbij het Be Quick doel, maar pas in de tachtigste minuut wist het de aansluitingstreffer te maken, 3-2.

Veel verder kwam het niet al probeerde het nog wel in een alles of niets offensief een punt te redden. Daarmee zou het ook teveel hebben gekregen want over de volle negentig minuten was Be Quick gewoon de ploeg die het meeste recht had op de winst. Zaterdag moet Be Quick naar Ommen om het daar op te nemen tegen hekkesluiter OZC.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00