De Readtsjes tonen veerkracht tegen Leovardia · Foto('s): Leo van der Galien
  Leo van der Galien

De Readtsjes tonen veerkracht tegen Leovardia

maandag 05 oktober 2015

Zwaagwesteinde (zo) heeft zondagmiddag, in een onderhoudende wedstrijd, een gelijkspel behaald tegen Leovardia. Na een vroege achterstand, binnen een half uur stond het 0-2, toonden De Readtsjes in de tweede helft veerkracht en wist het de stand toch nog in evenwicht te brengen 2-2.

Onder ideale omstandigheden begon de thuisclub veel te slap aan de wedstrijd en was SC Leovardia (de fusievereniging tussen VV Leeuwarden en Rood Geel) de eerste dertig minuten heer en meester op het weer goed bezochte sportpark de Wieken. De Leeuwarders wisten hun veldoverwicht in de zeventiende minuut te verzilveren toen het een strafschop kreeg van de prima leidende scheidsrechter van der Kamp, die werd benut door Niels Hartman. In de zesentwintigste minuut werd het 0-2 toen Stefano Mazengo Loro van dichtbij wist te scoren.

Het duurde tot de dertigste minuut voordat Zwaagwesteinde zijn eerste kans kreeg, na goed terugleggen van Henk van der Wal kon keeper Johan Ritzema het prima schot van Peter Jan Schuts nog net uit de kruizing tikken. In de tweede helft kwam kwam een heel ander Zwaagwesteinde uit de kleedkamers, het team van trainersduo Buning en Santema zette de Leeuwarders direct onder druk en wist al na vier minuten spelen de aansluitingstreffer te scoren. Na een goede aanval over links was het de lytse man Johan de Vries die zich wist vrij te spelen en van dichtbij beheerst binnenschoot 1-2.

Hierna behielden De Westereenders een veldoverwicht en kwamen in de zeventigste minuut verdiend op gelijke hoogte toen, na een aanval over vele schijven, Jan Eisma via een kop boogbal de kleine keeper Johan Ritzema verschalkte. In het laatste kwartier probeerden beide ploegen nog de volle winst te grijpen, waarbij Zwaagwesteinde in de blessuretijd via Jan Eisma en Hette Visser nog dichtbij was, maar bleef de stand 2-2. Een uitslag die een goede weergave geeft van de onderlinge krachtsverhoudingen. Volgende week moet speelt Zwaagwesteinde uit de streekderby tegen het op eigen kunstgras altijd lastig te bespelen Trynwâlden. Om aansluiting met de top te houden zouden drie punten echter zeer welkom zijn.

(C) Verslag: Berend van der Meer

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00