De Readtsjes verslaan Drachten · Foto('s):

De Readtsjes verslaan Drachten

maandag 13 oktober 2014

Zwaagwesteinde heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Drachten verdiend met 1-0 gewonnen. Matchwinnaar werd Peter Jan Schuts die in de veertigste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Door dit resultaat staat promovendus Zwaagwesteinde na zes competitiewedstrijden met twaalf punten op een keurige vierde plaats in de derde klas A. Het uit de tweede klas gedegradeerde Drachten staat met tien punten één plaatsje lager.

De ideale weersomstandigheden en de affiche Zwaagwesteinde tegen Drachten hadden veel publiek naar Sportpark de Wieken weten te lokken. In de eerste helft kregen de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld waarbij de bezoekers wel het meeste balbezit hadden, maar de beste kansen voor de thuisclub waren. Halverwege de eerste helft was Peter Jan Schuts dichtbij een doelpunt, maar hij zag zijn lob net naast gaan. In de negenendertigste minuut wist Drachten doelman Ludo Laanstra met een schitterende redding de kopbal van Zwaagwesteinde middenvelder Wim van der Bijl uit zijn doel te werken, maar uit de daaropvolgende corner van Jan Eisma viel toch de 1-0. Goaltjesdief Peter Jan Schuts ontving de bal op de rand van het strafschopgebied en zijn harde van richting veranderde schot was onhoudbaar voor de Drachtster keeper 1-0. Vlak voor rust was Drachten nog vlak bij de gelijkmaker maar de vrije trap van Hessel Okke de Vries belandde op de lat.

De tweede helft kende een zelfde spelbeeld, een terugtrekkend Zwaagwesteinde dat het initiatief liet aan een machteloos Drachten, dat op de laatste vijf minuten na, voor geen enkele dreiging wist te zorgen en de solide defensie van De Westereenders een gemakkelijke middag bezorgd had. Ook in de tweede helft, die kwalitatief veel minder was, waren de beste kansen voor de thuisploeg van trainer Henk Buning. In de zestigste minuut wist Johannes van der Galiën, na goed doorgaan op de rechter vleugel, zijn broer Tjalling in stellling te brengen maar zijn schot ging net naast. Enkele minuten later zag de goed spelende Wim van der Bijl zijn prima schot net overgaan en in de vijfenzeventigste minuut raakte de thuisclub nog de lat uit een vrije trap van Peter Jan Schuts. Drachten stelt hier in de tweede helft bitter weinig tegenover en wist alleen uit standaardsituaties enkele keren dreigend voor het doel van Klaas Atema te komen. Omdat de thuisclub in de laatste minuten verzuimd had om de ruimte die ze kregen goed uit te spelen, beëindigde de goed leidende scheidsrechter Schram deze sportieve wedstrijd met een 1-0 overwinning op het scorebord voor de, deze middag weer ouderwets hardwerkende, Readtsjes.

Volgende week speelt Zwaagwesteinde voor de beker een uitwedstrijd tegen de koploper in de vijfde klas Oldeboorn en de eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag 26 oktober uit in Leeuwarden tegen Leovardia.

© Verslag: Berend van der Meer

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00