Ruime winst van De Lauwers C1 · Foto('s):

Ruime winst van De Lauwers C1

dinsdag 12 september 2017

In de stromende regen vertrokken de korfballers van De Lauwers C1 vanaf ’t Meertenust richting Oenkerk. Daar aangekomen was het droog weer en maakten ze zich op voor de wedstrijd tegen De Walden C3. In een nieuw tenue bestaande uit een shirt, rokje en sokken, gesponsord door Wensink uit Groningen, kon men starten aan de wedstrijd.

In de aanval begonnen Jenna, Ilze, Suzanne en Melisse en in de verdediging Anna, Laura, Fransisca en Anya. Op de kant stonden Liedeke en Lone die uiteraard ingewisseld werden. Met een hogere korf en een grotere bal ging men van start. Er werd goed samengespeeld en er werden mooie kansen gecreëerd. Het eerste doelpunt was van Ilze met een mooie omdraaibal en niet veel later scoorde ze nogmaals een inloopbal. De stand was 0-2 en dus moest er gewisseld worden van vak. Dit was ook een verandering dit seizoen dus moet nog even wennen.

Je moet dus meteen weer alert zijn als je gescoord hebt en naar de verdediging moet. In het tweede aanvalsvak werd goed samengespeeld en kon er goed ingelopen worden. Anna scoorde dan ook twee keer een inloopbal, 0-4. Voor de pauze scoorde Ilze nog een inloopbal waardoor De Lauwers met 0-5 de rust in ging. In de pauze is de tactiek voor de tweede helft besproken en met een afstandschot van Ilze namen ze een 0-6 voorsprong. Daarna nam de Walden het initiatief en scoorde het eerste tegendoelpunt 1-6. Weer wisselen van vak. Anna scoorde nog 1 keer een inloper en Ilze nog een kansje onder de korf en een afstander en de Walden had het laatste woord.

De wedstrijd werd door de Lauwers gewonnen met 2-9. Een hele mooie eerste overwinning wat de meiden vertrouwen geeft in een nieuw seizoen. Door goed verdedigend werk kon de tegenstander niet meer scoren. Vol goede moed op naar de tweede wedstrijd.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00