De Westereen neemt revanche op Lemmer · Foto('s): Meindert van Kammen
  Meindert van Kammen

De Westereen neemt revanche op Lemmer

maandag 20 april 2015

Op een zonovergoten sportpark aan de Lemstervaart hebben De Westereenders revanche genomen van de zure 1-3 nederlaag in de eerste ontmoeting tussen beide teams. Beide sluitposten waren deze middag net zoals destijds in december weer prima op dreef. Waar goalie Hans Portijk in het eerste duel in De Westereen een sta in de weg was voor “De Readtsjes” liep De Westereender sluitpost Klaas Atema dit keer met een brede grijns van het veld af.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg maar de kopbal van een van de Lemster voorwaartsen werd prima onschadelijk gemaakt door Atema. Aan de andere kant stond Portijk ook zijn mannetje op inzetten van De Westereender captain Tjalling van der Galiën en routinier Hette Visser. Na balverlies op het Westereender middenveld verscheen plotseling een van de Lemsters na een prima steekpass voor Atema maar ook in deze één tegen één situatie behield de goalie zijn clean sheet. Lemmer had in het verdere verloop van de eerste helft het betere van het spel maar De Westereender verdediging stond deze middag als een huis en tevens werden De Westereender voorwaartsen via strateeg Anne Olivier in stelling gebracht.

Na circa vijfendertig minuten werd de onvermoeibare Tjitze van der Land luid bejubeld door de meegereisde aanhang want hij was verantwoordelijk voor de Westereender voorsprong. Na een prima Westereender aanval via de rechterflank werd de bal niet goed weggewerkt door de Lemster verdediging en was van der Land er als de kippen bij om de 0-1 op het scorebord te zetten.

Na de rust had keeper Hans Portijk een prima redding in huis op een dito schot van de balvaste Westereender spits Peter Jan Schuts. De thuisploeg probeerde steeds hun topscorer Marcel Schutz te bereiken maar “der bomber” kon deze middag door ondermeer goed Westereender verdedigingswerk niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. Lemmer probeerde met man en macht de gelijkmaker op het scorebord te noteren maar de westereender verdediging gaf geen krimp ondanks een spervuur aan corners en vrije trappen.

De tegenstoten (vaak via Jan Eisma) van “De Readtsjes” waren ook dreigend en circa tien minuten voor tijd kwam Tjalling van der Galiën in een één tegen één situatie met Portijk en in tweede instantie schoot hij de bal uit een moeilijke hoek in de goal 0-2. Na het laatste fluitsignaal van de prima ervaren arbiter Miggels was iedereen het er wel over eens dat deze zege dankzij een ijzersterk Westereender collectief tot stand was gekomen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00