Degradatie SC Veenwouden na nieuw verlies tegen DZOH · Foto('s):

Degradatie SC Veenwouden na nieuw verlies tegen DZOH

woensdag 25 mei 2016

SC Veenwouden is er niet in geslaagd de 0-2 achterstand, die het in de thuiswedstrijd had opgelopen, weg te werken. Een hard werkend SCV moest in Emmen opnieuw haar meerdere erkennen in DZOH dat met 3-0 zegevierde. Het eerste klas avontuur van SCV is daarmee na een jaar alweer voorbij. Echt rouwen deed SCV niet om de degradatie, de eerste klas was leuk en leerzaam, maar de tweede klasse is ook mooi met haar vele derby’s.

In een open wedstrijd trad SCV aan met een gehavend team omdat door schorsingen en blessures vier basisspelers ontbraken. De meegereisde trouwe supporterschare van SCV zag dat er in de beginfase geen grote kansen vielen te noteren. SCV viel de gehele wedstrijd veelvuldig aan maar voorin ontbrak het aan finesse. In de 18e minuut kwam de thuisclub op gelukkige wijze op voorsprong toen Ruud Klingenberg na een afgeslagen corner van buiten het strafschopgebied op doel schoot en de bal via het been van SCV-verdediger Nico van der Mark zodanig van richting werd veranderd dat doelman Wietse Reitsma kansloos was.

SCV was via Albertjan van Zwol een paar maal dicht bij de gelijkmaker maar een vrije trap ging net naast en na een corner van Rinse Procee leverde een scrimmage niet meer dan een corner op. Ook na rust gooide SCV alles op de aanval en schoot Albertjan van Zwol in de 49e minuut maar net over en een vrije trap van hem ging opnieuw net naast. De thuisclub was in de counter gevaarlijk via de snelle spiten Jeroen Smit en Max Heijnen en in de 72e minuut leidde dat tot de 2-0 toen de ex-prof Roy Stroeve raak schoot na goed voorbereidend werk van Max Heijnen.

SCV probeerde daarna de eer nog te redden en nam steeds meer risico’s wat erin resulteerde dat de thuisclub nog tal van mogelijkheden kreeg omdat er achterin veel ruimte werd weggegeven. In blessuretijd zorgde Jeroen Smit voor de 3-0 eindstand in dit door scheidsrechter Rik Berends uit Assen prima gefloten duel. DZOH mag nu samen met Drenthina gaan uitmaken wie er promoveert naar de eerste klasse.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00