Degelijk Harkema-Opeinde langs Velocitas · Foto('s):

Degelijk Harkema-Opeinde langs Velocitas

zondag 04 december 2016

Harkema-Opeinde beleefde een gouden middag op Het Stadspark in Groningen. Zelf wonnen de groengelen soeverein met 0-3 van gastheer Velocitas. Na afloop van de gewonnen wedstrijd kwam uit Gerkesklooster het bericht dat concurrent GSVV op 1-1 was blijven steken tegen Groninger Boys. De voorsprong op runner-up GSVV groeide zo tot drie punten. Alle aandacht gaat nu uit naar de topper van aanstaande zaterdag. GSVV komt dan op bezoek in Harkema.

Harkema-Opeinde had in het eerste bedrijf een licht overwicht. Het was veruit het meeste in balbezit, maar kansen waren aanvankelijk schaars. Pas toen er zestien minuten waren gespeeld werd De Heide dreigend. Na een combinatie tussen Chris Hoeksma, Sjirk Bruining en Gerard Spinder was het laatstgenoemde die vanuit een moeilijke hoek uithaalde. Velo-goalie Stuut tikte de bal net over de deklat. De thuisploeg verstopte zich zeker niet en toen er exact 25 minuten waren gespeeld kwamen ook zij voor de eerste maal in kansrijke positie. Een voorzet kwam bij Roy Holstein terecht op de vijfmeterlijn.

Het schot van Holstein werd uitstekend geblokt door Ronald van der Wal. Diezelfde Van der Wal stond twee minuten later aan de basis van de 0-1. Vanaf de rechterkant produceerde Van der Wal een voorzet die op de rand van het strafschopgebied door Chris Hoeksma werd opgepikt. Die kapte zich vrij een haalde strak tegendraads uit. De Groninger keeper was kansloos: 0-1. Die voorsprong had voor de pauze tot twee keer toe verdubbeld kunnen worden. Eerst was het Hilbrand Benedictus die een geplaatst schot net naast de paal zag verdwijnen. Vlak daarna sneed Sjirk Bruining het zestienmetergebied binnen. De voorzet van Bruining ging voor het doel langs waardoor de marge bij het scheiden van de markt één bleef.

Zoals wel vaker dit seizoen kwam Harkema-Opeinde niet scherp genoeg uit de kleedkamers. Vier minuten na de thee dook Jeroen Bakker op voor Harkema-doelwachter De Graaf. Nog voordat Bakker uit kon halen was het wederom Ronald van der Wal die met een perfect blok de scoringskans verijdelde. Vlak daarna zeilde een schot van Jorin Molenaars voorlangs. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Boornbergum duurde de dip van de Harkemasters maar even. De Heide was goed wakker na de Groninger waarschuwingen. Sjirk Bruining kreeg een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2. Bruining werd vrijgespeeld door Gerard Spinder, maar in vogelvrije positie raakte Bruining slechts de voet van goalie Stuut. Het was uitstel van executie. In de 57e minuut was de tweede Harkemaster treffer wel een zekerheidje. Jouke Spoelstra leverde een uitstekende voorzet af, die door een Velo-verdediger met de hand werd gepareerd. Arbiter Kuipers kende terecht een strafschop toe. Wilbert Huitema schoot beheerst binnen. Op dat moment speelde De Heide een gewonnen wedstrijd.

Velocitas ging wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar de Harkemaster defensie bleef fier overeind. Het waren juist de Harekieten die legio mogelijkheden kregen de score uit te breiden. Een prachtige combinatie tussen Gerard Spinder en Wilbert Huitema kon door Spinder niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Even later was het Dennis Postma die zijn volley door de keeper verwerkt zag worden. In de 85e minuut kwam uiteindelijk toch de 0-3 op het wedstrijdformulier. Sjirk Bruining knikte een voorzet in de touwen. Een minuut later had Bruining nog een tweede treffer aan zijn wedstrijdtotaal toe kunnen voegen. Alleen voor het vijandelijke doel schoot Bruining naast.

Desondanks een mooie zege voor Harkema-Opeinde en een goede generale voor de topper van aankomende week. De boodschap is simpel. Vliegend de winterstop in of met een kleine kater binnenkort aan de oliebollen. De kraker komende zaterdag in Harkema begint om 14.30 uur.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00