Doelpuntrijk duel tussen Oostergo en de Sweach · Foto('s): Burt Sytsma Photography
  Burt Sytsma Photography

Doelpuntrijk duel tussen Oostergo en de Sweach

zondag 03 mei 2015

Alweer de laatste wedstrijd in de 5e klasse C. Oostergo trad vanmiddag aan tegen de Sweach uit Beetsterzwaag. Trainer Huizing moest het vanmiddag zonder Sjoerd Zijlstra doen, die vanaf de zijkant toekeek met een knieblessure. Oostergo begon aanvallend en was snel op zoek naar de openingstreffer. In de negende minuut van de wedstrijd was het Lieuwe Sijtsma die vanaf de rechterkant door de verdediging van de gasten liep en de 1-0 door de benen van de keeper schoot.

Daarna was de complete verdediging van Oostergo het spoor bijster en liet simpel een snelle middenvelder van de gasten door de verdediging heen lopen. Dit resulteerde binnen vijf minuten in twee uitgespeelde doelpunten, zodat het team uit Ee geheel onverwacht, tegen een 1-2 achterstand aan keek. Willem Sikkema en Lars de Jong kregen hun kansen maar schoten beide over. De assistent scheidsrechter van de Sweach stond veelvuldig te vlaggen voor vermeend buitenspel, maar de goed leidende scheidsrechter trapte hier niet in. Met nog enkele minuten tot de rust was het Lieuwe Sijtsma die vanaf dezelfde rechterzijkant de bal zeer fraai over de doelman van de gasten schoot, 2-2. Lang werd er niet genoten van de gelijkmaker want dezelfde verdedigingsfouten werden wederom gemaakt bij Oostergo zodat de Sweach met een 2-3 voorsprong de rust in ging.

Na rust een beter spelend Oostergo en de achterhoede stond beter dan in de eerste helft. Het was Lars de Jong die in de éénenvijftigste minuut voor de gelijkmaker zorgde tot grote vreugde van het Oostergo publiek, 3-3. Via de social media was inmiddels bekend dat ODV tegen een 0-2 achterstand aankeek tegen V en V 68. Dus een periode titel zat er vanmiddag niet meer in voor het gretige Oostergo. Julius de Jong schoot in de vijfenzestigste minuut, net buiten de zestien en uiterst beheerst, de 4-3 binnen. In de laatste twintig minuten werd de snelle Lieuwe Sijtsma binnen de bekende lijnen onderuit getikt. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Het team liet zich hierbij leiden door enkele enthousiastelingen uit het publiek. Ze scandeerden de naam van speler Hendrik Dijkstra. Hendrik nam zijn verantwoordelijk maar schoot over.

Zo volgden er voor Oostergo nog een aantal spannende minuten maar het kwam niet echt meer in de problemen. Eindstand 4-3. Oostergo zat dicht tegen een periode titel aan dit seizoen, maar ziet als eindresultaat een vierde plaats. Wel werden er in totaal zestig doelpunten gemaakt het afgelopen seizoen. Indien de verdediging volgend seizoen op scherp staat, kan het team zonder problemen weer doorstromen naar de 4e klasse. Op 30 mei is de afsluitdag van Oostergo op sportpark de Streng in Ee.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00