Doelpuntenregen bij Be Quick Dokkum tegen Buitenpost · Foto('s):

Doelpuntenregen bij Be Quick Dokkum tegen Buitenpost

zondag 01 februari 2015

Be Quick oefende zaterdag tegen buurtgenoot en eersteklasser Buitenpost. Het werd een doelpuntrijk duel met een echte korfbaluitslag: 5- 10. Al na negen minuten stond Be Quick met 0-3 achter. Het leek alsof iedereen stond te slapen en de zeer effectieve gasten wisten daarmee wel raad. Na die ontluisterende beginfase kwam Be Quick wat beter in de wedstrijd en er kwamen een drietal prima kansen voor Gert Jan Koopmans, Rudolf Banga en Janco Wiersma.

Geen van de mogelijkheden werd verzilverd en het prima combinerende Buitenpost pakte de draad weer op en liep uit naar 0-5. Janco Wiersma scoorde voor Be Quick en uiteindelijk werd er gerust met 2-6. Rudolf Banga was op slag van rust trefzeker. Na de rust herstelde Be Quick zich en was de wedstrijd veel meer in evenwicht. Eerst was er nog een treffer voor Buitenpost, alvorens een inhaalrace voor Be Quick werd ingezet.

Via een strafschop van Piet Raap werd het 3-7 en vervolgens kwam Be Quick op een wat draaglijker achterstand van 5-7 via doelpunten van Ynte Koopal en Wessel Wedzinga. De thuisclub leek nog even aan te zetten, maar Buitenpost scoorde in laatste tien minuten nog drie keer. Zaterdag staat de competitiewedstrijd Be Quick – Hardegarijp op het programma.

Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00