Doelpuntrijk duel tussen Oostergo en Boornbergum · Foto('s): Burt Sytsma Photography
  Burt Sytsma Photography

Doelpuntrijk duel tussen Oostergo en Boornbergum

zondag 23 november 2014

De grasmat lag er perfect bij zaterdag in Ee. Het team van Willem Huizing moest aantreden tegen Boornbergum die in de onderste regionen van de vijfde klasse C verblijft. Na een indrukwekkende minuut stilte voor sponsor B. Schreiber kon de wedstrijd aanvangen om 14.35 uur.

In de eerste tien minuten had Oostergo moeite om het spel te maken en leek het erop dat Boornbergum voor een stunt zou kunnen zorgen deze middag. Dit bleek echter een valse start want vanaf het eerste doelpunt van Willem Sikkema in de vijftiende minuut liet het team uit Ee er niet bij zitten. Met snel voetbal en mooie voorzetten kwamen de voorhoedespelers volledig aan bod in deze wedstrijd. Na twintig minuten voetbal was het Jacco de Jong die prima de terugkomende bal van de lat inschatte en de 2-0 in de touwen joeg. Lars de Jong en Lieuwe Bote Sytsma stelden voor de rust de overwinning al veilig, door een riante 4-0 voorsprong op het scorebord te zetten.

In de tweede helft bijna het identieke beeld. Door slap te beginnen wist Boornbergum de aansluitingstreffer te maken: 4-1. Hierdoor was Oostergo weer bij de les en even later scoorde Lars de Jong de 5-1 op een voorzet van Lieuwe Sytsma. De volgende goal die in de lucht hing was misschien wel de mooiste van de middag. Sjoerd Zijlstra nam een vrije trap waarbij Lieuwe Sytsma voor een overstapje zorgde. De snel opgekomen Johannes Meinsma schoot de bal strak voor. Het was Willem Sikkema die zijn tweede van de middag in kon schieten: 6-1. Sjoerd Zijlstra mistte daarna nog een strafschop.

De ingekomen Julius de Jong pakte ook zijn goal mee door wederom aangeven van Sytsma: 7-1. Boornbergum kreeg ook een strafschop door een overtreding van Meinsma. Deze ging wel tussen de palen zodat de teller op 7-2 kwam te staan. De 8-2 was voor Lars de Jong die daarmee de eindstand noteerde. Laatstgenoemde kon zijn tweede hattrick van het seizoen bijschrijven. Al met al een wedstrijd waarbij het veldoverwicht duidelijk bij de thuisploeg lag. Voor het publiek was het weer eens een mooie voetbalpot vanmiddag, door de mooie aanvallen, en vele fraaie goals. Volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen V en V ’68.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00