Doelpuntrijke zege Harkemase Boys op ACV + VIDEO · Foto('s):

Doelpuntrijke zege Harkemase Boys op ACV + VIDEO

zondag 20 april 2014

Harkemase Boys heeft zaterdag verdiend met 4-3 gewonnen van ACV. Beide ploegen verspeelden afgelopen weken veel punten, maar Harkemase Boys leek zaterdag het beste in vorm. In de eerste helft was Harkemase Boys oppermachtig en het ging met 1-0 de rust in door een kopgoal van Jordy van Wijk. Snel na rust kwam ACV op gelijke hoogte, maar direct nam Harkemase Boys weer de leiding door een mooie vrije trap van Robin Huisman de Jong. Via goals van Schotanus en Musliu liep Harkemase Boys uit naar 4-1. ACV kwam terug tot 4-3, maar de punten bleven op De Bosk. Naast ACV verspeelden ook Flevo Boys en Genemuiden punten, waardoor de ploegen in de top vijf weer naar elkaar toekruipen. Met nog twee wedstrijden kunnen alle teams uit de top vijf nog kampioen worden, maar Flevo Boys blijft de beste papieren houden.

In de wedstrijd tegen ACV ging Harkemase Boys goed van start. Combinaties liepen goed en de thuisploeg speelde veel feller dan een week eerder bij de smadelijke nederlaag bij Berkum. “We hebben deze week veel uitgesproken. Er waren wat irritaties en we hebben gezegd: we moeten voor elkaar strijden. Dat hebben we vandaag gedaan, helemaal als je het vergelijkt met vorige week”, aldus Jordy van Wijk. Na een serie kansen (de meesten voor Harkemase Boys, de grootste voor ACV), kopte Van Wijk de thuisploeg halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Arton Musliu werd door Van Wijk binnengekopt. “Ik kwam net voor de keeper en ik raakte ‘m goed. Toen wist ik al dat het een goal was.”

Ook na de 1-0 bleef Harkemase Boys de betere ploeg in de eerste helft. Goede mogelijkheden van Klaas Schotanus en Joram Smits gingen beide naast en schoten van Heine Uuldriks en Robin Huisman de Jong werden gepakt door Ben Wormmeester. Namens ACV werden Menting en Mulder beide een beetje gevaarlijk. Beide pogingen van de twee gingen over.

Aan de tweede helft begon ACV beter dan aan de eerste. En na vijf minuten spelen kwamen de bezoekers al op gelijke hoogte. Een fraaie counter werd opgezet door Robin Mulder op het middenveld. Via een hakbal van Danny Menting kreeg Mulder de bal terug en hij vond ruimte op links. Vanaf daar zette Mulder voor en de doorgelopen Menting tikte de gelijkmaker binnen. Effectiviteit. Toch duurde het niet lang voordat Harkemase Boys weer op voorsprong stond, want een paar minuten later beging Mulder een overtreding op Raymond Bolt, net buiten het strafschopgebied van ACV. De vrije trap werd op schitterende wijze door Robin Huisman de Jong achter Wormmeester geschoten: 2-1 voor Harkemase Boys.

Daarna kende de thuisploeg een mindere fase. In korte tijd kreeg ACV een paar grote kansen. Een doelpunt van Robin Mulder werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later had Mulder toch de gelijkmaker kunnen scoren, maar een geweldige reflex van Jacob de Vries voorkwam de 2-2. En kort daar weer na ging een schot van Koos Werkman net naast. Harkemase Boys kwam de moeilijke fase door zonder tegendoelpunten en hervond het ritme. Dat leverde dik twintig minuten voor tijd de 3-1 op. Na een een-tweetje met Klaas Schotanus had Joram Smits ruimte op rechts. Hij bereikte Heine Uuldriks, die zijn inzet gekeerd zag door Wormmeester. Uuldriks bleef goed opletten, kwam weer in balbezit en legde terug op de meegekomen Schotanus. De aanvoerder van Harkemase Boys schoot via binnenkant paal de 3-1 binnen.

En kort daarna werd de marge nog groter. Arton Musliu zette goed door, was Jelle Wagenaar en Patrick Goedhart de baas. Daardoor kwam hij vrij voor Wormmeester en de goed spelende Musliu maakte de 4-1. De wedstrijd was beslist, ook al kwam ACV snel weer terug tot 4-2. Erwin Buurmeijer ging mee naar voren, werd aangespeeld door Menting en schoot uit een moeilijke hoek raak. In de blessuretijd werd het via Denyal Dzemidzic zelfs nog 4-3, maar verder kwam ACV niet. Harkemase Boys hield de verdiende drie punten op De Bosk.

Harkemase Boys blijft op de vierde plaats staan, met vier punten minder dan Flevo Boys, een punt minder dan Genemuiden en ACV en een punt meer dan Staphorst. De verschillen zijn weer klein, maar Flevo Boys heeft met nog maar twee wedstrijden te gaan veruit de beste papieren om kampioen te worden. Harkemase Boys blijft nog kans maken op deelname aan de nacompetitie, maar daarbij is het afhankelijk van andere teams. Voor Harkemase Boys zou het gunstig zijn als Flevo Boys de derde periode wint en daarom is het jammer dat de Emmeloorders zaterdag verloren. Er zijn echter nog twee wedstrijden te gaan en er is nog veel mogelijk. Een ding heeft Harkemase Boys in de hand: zelf blijven winnen! Volgende week is Harkemase Boys vrij, een week later staat de uitwedstrijd tegen Go-Ahead Kampen op het programma.

Scoreverloop

23. Jordy van Wijk 1-0, 51. Danny Menting 1-1, 55. Robin Huisman de Jong 2-1, 68. Klaas Schotanus 3-1, 73. Arton Musliu 4-1, 76. Erwin Buurmeijer 4-2, 90+4. Denyal Dzemidzic 4-3

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Joël Wagenaar (90/Roel van der Meulen), Robin Huisman de Jong, Arjen Bergsma, Stevan de Geijter, Klaas Schotanus (75/Gersinio Constansia), Jordy van Wijk, Raymond Bolt, Joram Smits (83/Jasper Valentijn), Heine Uuldriks, Arton Musliu

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Patrick Goedhart (80/Jelle Teitsma), Erwin Buurmeijer, Koos Werkman, Jelle Wagenaar, Abdel Allaoui, Haaye Feenstra, Robert Pomstra (46/Denyal Dzemidzic), Robin Mulder (86/Robert Talens), Robby Holder, Danny Menting

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00