VV Dokkum in ware thriller langs VV Kollum · Foto('s): Peter Kuipers
  Peter Kuipers

VV Dokkum in ware thriller langs VV Kollum

maandag 30 november 2015

Op zaterdag 28 november 2015 trad VV Dokkum op een koud Harddraverspark aan tegen middenmoter VV Kollum. De mannen van trainer Gerrie de Boer draaien goed mee in de top van de 3e klasse B. Pupil van de Week “Sem Vester” verzorgde de aftrap en daarmee werd de wedstrijd in gang gezet.

Op een moeilijk bespeelbaar veld ging Dokkum gelijk op zoek naar de openingstreffer. Maar Chris Bits, Sybren Oegema en Martijn Jongeling hadden hun vizier nog niet op scherp staan. Kollum zakte al gelijk in en het was duidelijk dat ze via countervoetbal probeerden te verassen. Plotseling stond de spits van de oranjehemden oog in oog met keeper Patrick van der Velde, na een goeie steekbal door de verdediging. Gerard Zonneveld bleef koel en schoof de bal in de hoek: 0-1!

Dokkum voetbalde veel te onrustig en slordig waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Gelukkig hadden Rudmer van der Woude, Nick Keekstra, Dennis de Bruin en Chris Bits dat aardig in handen. Een handige actie van de levensgevaarlijke Martijn Jongeling deed hem plotseling voor de goal komen en wist de bal zelf binnen te schieten: 1-1!

Dokkum wilde nu snel de gasten knock-out slaan maar wisten maar geen uitgespeelde kansen te creëren. Het was zelfs Kollum dat weer op voorsprong komt, na weifelend optreden van de Dokkumer defensie. Pas in de 74e minuut werd er weer een doelpunt bijgeschreven, het was de sterk spelende Sybren Oegema die met een afstandsschot het netje deed trillen: 2-2! Maar nog geen minuut later stond de 2-3 alweer op het scorebord. De verdediging van de groen/witten zag er weer niet goed uit en Gerard Zonneveld kon zijn 2e van de middag maken.

Nu moest Dokkum wéér aan de bak, en dat hadden ze volledig aan zichzelf te wijten. En dat erkenden ze zelf, want ze gaven gas. Vanuit een afgeslagen corner was het Christiaan Wijnsma die in de 81e minuut de 3-3 binnenkopte. Omdat de bal snel uit het doel werd gevist bleek dat Dokkum niet tevreden was met deze stand. De tijd begon echter te dringen.

In de 84e minuut viel dan toch de 4-3 nog. Na een actie van Martijn Jongeling, over de linkerkant, was het Minne Zijlstra die de bal over de lijn kon frommelen. Wat een opluchting! Er was nog wat blessuretijd maar Kollum was leeg, ze konden niet meer aanzetten. En Dokkum had ook veel energie verspeeld zodat er niet meer werd gescoord.

In een rommelige en vooral spannende wedstrijd maakte Dokkum het zichzelf onnodig moeilijk. Maar de vechtlust spatte er vanaf, en als je drie keer vanuit een achterstand dan toch nog de drie punten over de streep kan trekken, dan verdiend dat veel respect. Door wat gunstige uitslagen en wat afgelastingen staan de groen/witten plotseling bovenaan in de 3e klasse B!

© Verslag: Jacob Kobus

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00