DOS bekert verder na winst op Leevoc

Donderdag 12-10-2017
LEEUWARDEN - De volleyballers van DOS hebben zich woensdagavond door een 1-3 (23-25, 18-25, 25-16, 12-25) overwinning op eersteklasser Leevoc voor het eerst in jaren geplaatst voor de tweede ronde in de bekercompetitie.

Op de doordeweekse wedstrijdavond in de Rengershal in Leeuwarden konden de heren met een volledig fitte selectie beginnen aan het bekerduel. Dat betekende dat dezelfde zes spelers als afgelopen zaterdag, Peter Wolters, Douwe Kooistra, Kees Kloosterman, Wouter de Vries, Gerrit de Beer en Cornelis van Slageren het veld betraden en junior Niels Huttema plaatsnam op de reservebank. Dat een doordeweekse wedstrijd niet tot de favoriete bezigheden behoort werd al snel duidelijk. Er werden veel fouten in de passing en verdediging gemaakt en ook de aanvallers kwamen niet echt uit de verf.

Het zorgde ervoor dat de thuisploeg heel gemakkelijk overeind bleef. Op 22-22 capituleerde de ploeg alsnog. In de tweede set waren de plooien gladgestreken bij DOS en werd het niveauverschil in cijfers uitgedrukt. Een sterke servicedruk en veel fouten via de driemeter aanval van de Leeuwarders lagen ten grondslag aan de setwinst. De verwachting was dat de derde set een formaliteit zou worden, maar niets was minder waar. Met Niels Huttema in de basis voor Peter Wolters werd al snel duidelijk dat deze set niet gewonnen zou gaan worden.

De oorzaak was niet de inbreng van Niels Huttema, hij maakte enkele mooie aanvallen en deed twee mooie saves in de passing, maar de afspraken die onderling opnieuw gemaakt moesten worden. De ploeg slaagde daar niet goed in en stond in een mum van tijd met 8-1 achter. Twee time-outs zorgden ervoor dat de ploeg tot 21-16 terugkwam, maar daarna was het gebeurt met productie. Aanvoerder Wouter de Vries bracht Peter Wolters terug in de ploeg in dat bleek een goede beslissing. Hij nam zijn ploeg aanvallend bij de hand door enkele prachtige aanvallen te creëren.

Doordat de aanvallers van Leevoc op hun beurt niet meer goed presteerden liep DOS al snel uit naar een onoverbrugbare voorsprong. Door de 1-3 winstpartij heeft de ploeg zich voor het eerst in jaren verzekerd van een plek in de volgende ronde. De tegenstander moet nog bekend worden, maar de kans is groot dat dit een team uit Groningen zal worden.

terug naar overzicht
DOS bekert verder na winst op Leevoc


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie