DOS DS1 verliest eerste set in de competitie · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

DOS DS1 verliest eerste set in de competitie

zondag 18 februari 2018

Donderdag 15 februari speelden de dames van DOS de 14de wedstrijd van het seizoen. De tegenstander deze avond was s.v. Suameer DS1. Eerder die week speelde DOS de kwartfinale van de bekercompetitie in Wâldsein tegen Wisky. Dit werd een zware vijfsetter welke resulteerde in een 3-2 winst voor Wisky. Met deze wedstrijd nog in de benen begonnen de dames de wedstrijd tegen Suameer.

De eerste set begon DOS zoals gewoonlijk stabiel. De tegenstander maakte zelf behoorlijk veel fouten waardoor Dos niet in de problemen kwam. Met 25-15 werd de eerste set gewonnen. De tweede set werd al een beetje spannender. Met 25-20 ging deze ook naar DOS. Tijdens de derde set wist Suameer de leiding te nemen in de set. DOS heeft er hard aan moeten trekken maar kon deze set ook weer naar zich toetrekken. Met 26-24 een spannend einde van de set.

De laatste set lukte het DOS niet meer om terug te komen van een achterstand. Met de eindstand 22-25 wist Suameer toch een puntje mee te nemen naar huis. En dit betekende voor DOS dat zij in de competitie de eerste set van het seizoen hebben verloren. DOS staat echter nog steeds stevig op de eerste plek met 69 punten uit 14 wedstrijden. Op de tweede plek volgt Suameer met 63 uit 17 wedstrijden en Dovo/Hujades staat met 59 uit 15 op de derde plek.

De komende weken zal het nodige gaan veranderen in de selectie. Jannie Alma probeert weer rustig op te bouwen na een zware enkelblessure en zij kon deze week weer mee met de wedstrijden. Echter, twee zwangere speelsters zijn bezig met hun de laatste wedstrijden. De selectie is krap en er zal aanvulling gezocht moeten worden om de laatste wedstrijden nog met een volledig team te kunnen spelen. De volgende wedstrijd wordt dinsdag 20 februari om 20.00uur gespeeld in de Saedkampe te Kollumerzwaag tegen De Roeken/DVC DS2.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00