DOS kansloos tegen AVC · Foto('s):

DOS kansloos tegen AVC

zondag 25 september 2016

Het eerste herenteam van DOS is het nieuwe seizoen in de promotieklasse C met een sof begonnen. In de Utingeradeelhal in Akkrum was kampioenskandidaat AVC met liefst 4-0 (25-14, 25-09, 25-15, 25-19) te sterk. De Kollumerzwagers, met nestor Jan van Slageren op de spelverdeling, werkten hard en konden in sommige gedeeltes van de wedstrijd goed meekomen met de boomlange Akkrumers, maar maakten verdedigend en aanvallend teveel fouten.

Vooraf waren de kansen op een overwinning al klein. DOS moest het stellen zonder midaanvaller Douwe Kooistra, en daardoor werd Gerrit de Beer op die positie gezet en nam nestor Jan van Slageren op zijn beurt de spelverdeling op zich. Ondanks deze omzetting in de opstelling werden in het begin van het duel mooie aanvallen geproduceerd. Vanaf 9-7 liep de thuisploeg echter door een goede service uit naar een onoverbrugbare voorsprong en was de toon voor de rest van het duel gezet.

In de twee erop volgende sets was het vooral de servicepass die de Kollumerzwagers in moeilijkheden bracht. Jan van Slageren zorgde veelal nog voor een prima set-up, maar de aanvallers kwamen niet langs de blokkering van AVC. Ook een omzetting in de opstelling bij aanvang van de derde set, waarbij Wouter de Vries op de midpositie en Gerrit de Beer op de buitenpositie kwam, had niet het gewenste effect. De ploeg werkte hard, maar de vele fouten in de blokkering en de aanval zorgden voor duidelijke setstanden.

In de laatste set gooide DOS echt alle schroom van zich af en waren er reële kansen op een puntje. Aan het eind van de set maakten een servicefout en enkele passfouten echter abrupt een einde aan die illusie.

De ploeg staat door het ruime verlies onderaan de ranglijst met nul punten uit een wedstrijd, terwijl AVC bovenaan staat met vijf punten uit een wedstrijd. Komend weekend staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. In sporthal De Saedkampe is dan om 17.00 uur hoogvlieger VC Joure te gast.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00