DOS pakt twee punten in Kampen · Foto('s): Sake Beerstra

DOS pakt twee punten in Kampen

zondag 29 januari 2017

Het herenteam van volleybalvereniging DOS heeft zaterdagmiddag twee dure punten gepakt in de uitwedstrijd tegen nummer drie Reflex. In een maar liefst twee uur durend duel had de ploeg eigenlijk de overwinning verdiend, maar maakten de Kampenaars in de uiteindelijk beslissende vijfde set veel minder fouten. Zij wonnen met 3-2 (25-21, 18-25, 26-24, 27-29, 15-10).

Door afwezigheid van Douwe Kooistra was Hendrik Postma opnieuw bereid gevonden om als spelverdeler mee te doen. Vaste spelverdeler Gerrit de Beer nam hierdoor plaats op de buiten en Wouter de Vries op de mid. Cornelis van Slageren, Kees Kloosterman en Peter Wolters begonnen op hun vaste positie, respectievelijk de buiten, mid en diagonaal. In deze ‘noodopstelling’ werd wat slapjes aan het duel begonnen, de hoofdpass was niet optimaal en de slappe tactische aanvalsballen kostten veel punten. Na tips vanaf de bank van Appie Hietkamp en in het veld van Peter Wolters begon het te lopen.

Het goed gestarte en ervaren Reflex  werd door een goede serviceserie van Wouter de Vries ingelopen en de ploeg kreeg zelfs enkele kansen om een voorsprong te nemen. Maar telkens als die kans zich voordeed, lukte het de Kollumerzwagers net als vorige week tegen Zwolle niet om die te verzilveren. Andersom was echter precies hetzelfde het geval, Reflex kon in eerste instantie ook geen beslissende voorsprong nemen. Toch slaagde die ploeg daar aan het eind van de set wel in.

DOS zette in het tweede bedrijf een tandje bij en zorgde er onder leiding van vooral Hendrik Postma, Kees Kloosterman en Cornelis van Slageren voor dat de thuisploeg op alle fronten werd overklast. Aan het eind van de set werden er nog wel wat individuele foutjes gemaakt, waardoor de stand er nog wat draaglijk uit kwam te zien voor Reflex.

In de twee erop volgende sets ontspon zich een prachtig gevecht tussen de nummer drie en nummer acht van de ranglijst. Om en om werden prachtige punten gemaakt. Bij Reflex vielen vooral de mooie buitenaanvallen op die hoog via de blokkering uit werden geslagen, bij DOS waren het vooral de mooie aanvallen van Gerrit de Beer, Peter Wolters en met name Wouter de Vries die de handen van het publiek op elkaar kregen. Uiteindelijk werd de winst eerlijk verdeeld, Reflex won nipt de derde set, DOS in extremis de vierde.

Voor de derde keer dit seizoen moest een vijfde set de beslissing brengen. DOS was zo blij door de knappe, maar benauwde winst in de vierde set, dat de concentratie vanaf het eerste fluitsignaal weg ebde. Het lukte de ploeg niet de meteen opgelopen achterstand ongedaan te maken. Het duel eindigde daardoor een beetje in een anticlimax.

Toch mogen de Kollumerzwagers terecht blij zijn met het resultaat. Zij leggen door de twee behaalde punten nog steeds beslag op de achtste plek, nu met tweeëndertig punten uit veertien wedstrijden, en zijn weer een puntje uitgelopen op de onderste ploegen. Komend weekend staat om 17.00 uur thuis in sporthal De Saedkampe de wedstrijd tegen subtopper OPM op het programma.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00