DOS ruim voorbij concurrent Far Ut · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

DOS ruim voorbij concurrent Far Ut

zondag 01 februari 2015

Het eerste herenteam van DOS heeft zaterdag een zeer ruime 3-1 (25-16, 25-20, 25-17, 20-25) overwinning geboekt op naaste concurrent Far Ut uit Jutrijp/ De Hommerts. Coach Appie Hietkamp startte met diagonaal Wouter de Vries, midspelers Douwe Kooistra en Kees Kloosterman, spelverdeler Gerrit de Beer en passer lopers Hielke Broersma en Cornelis van Slageren in de basis en Peter Wolters en Pieter van der Wal op de reservebank.

DOS begon direct goed aan het duel, er werd goed geserveerd en dat zorgde voor problemen in de passing bij de tegenstander. Het gevolg daarvan was dat er geen verrassende aanvallen opgezet konden worden. En als er wel eentje opgezet werd, zaten de verdedigers van de thuisploeg er goed bij achter de blokkering.  In de loop van de set kwam Far Ut wel steeds beter door de blokkering, maar door de slechte servicepass kon de grote achterstand niet ingelopen worden.

In de twee volgende sets zag ook het trouw toegestroomde publiek dat het spelbeeld hetzelfde bleef, DOS deelde de lakens uit en Far Ut, zonder wisselmogelijkheden, kon alleen maar volgen. Aan het begin van de derde set bracht coach Hietkamp Peter Wolters in de ploeg voor Wouter de Vries, maar dat veranderde niets aan het spelbeeld.

In de overgebleven vierde set drukte ook Pieter van der Wal, die halverwege de derde set al in de ploeg was gekomen voor Kees Kloosterman, zijn stempel op de wedstrijd met enkele mooie service- en rallypasses. Voor de rest was het niet veel soeps meer wat de ploeg liet zien. Illustratief daarvoor waren de vier opeenvolgende servicefouten achter elkaar halverwege de set en de vele onnauwkeurigheden in de passing en aanval. De 14-20 achterstand die daardoor opgelopen werd, kon vervolgens niet meer overbrugd worden. Wellicht had de inbreng van Kees Kloosterman en/ of Cornelis van Slageren, twee van de betere spelers van deze middag, ervoor kunnen zorgen dat de set alsnog was gewonnen.

Toch mag de ploeg absoluut niet klagen over het resultaat. Door de vier punten zijn de Kollumerzwagers Far Ut voorbij gegaan op de ranglijst en bezetten zij de zesde plek met vierendertig punten uit vijftien wedstrijden. Komende donderdag staat de bekerwedstrijd tegen Kwiek op het programma, 20:30 uur in sporthal de Boppeslach. Zaterdag speelt de ploeg uit in Akkrum tegen AVC’69.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00