DOS start seizoen met winst op Sneek · Foto('s): Sake Beerstra

DOS start seizoen met winst op Sneek

zondag 24 september 2017

De heren van DOS zijn het nieuwe volleybalseizoen gestart met een knappe 3-1 (15-25, 25-16, 25-16, 25-21) zege op VC Sneek. In een rommelige wedstrijd begonnen de Kollumerzwagers zeer matig, maar lieten zij als van ouds zien over veerkracht te bezitten.

De servicefouten werden steeds meer verminderd en de blokkering en netverdediging beter uitgevoerd. Hierdoor hadden de veelal jeugdige spelers van het talententeam van Sneek vanaf de tweede set niets meer in de melk te brokkelen.

DOS begon met de vaste basis, dat betekende dat Peter Wolters op de diagonaal, Douwe Kooistra en Kees Kloosterman op de mid, Wouter de Vries en Cornelis van Slageren op de buiten en Gerrit de Beer op de spelverdeling kwamen te staan. Nieuweling Niels Huttema, als dispensatiespeler toegevoegd aan de selectie, nam met coach Appie Hietkamp plaats op de bank. Samen met het redelijk toegestroomde publiek zagen zij hoe de heren van Sneek het beste voor de dag kwamen.

Door een goede service namen zij een ruime, beslissende voorsprong en daar waar DOS de meest simpele ballen niet over het net kreeg, lukte alles bij de Snekers. DOS scoorde aan het eind van de set nog wel enkele mooie punten en die waren de opmaat voor een kentering in het duel.

In de tweede set stond het ineens goed bij de thuisploeg. De service was dwingend en de blokkering en netverdediging waren goed georganiseerd. Daarbovenop werden ook eindelijk de gaten in de verdedigingslinie van Sneek gevonden. De jongelingen aan die kant waren ineens de weg kwijt en maakten bijna geen fatsoenlijk punt meer. Het waren de fouten aan de kant van de thuisploeg die voor de punten zorgden. Wel moet gezegd worden dat ze er wel gewoon voor bleven gaan, met name in de verdediging. Maar het was gewoon niet goed genoeg meer.

DOS won de tweede en derde set met speels gemak. In het vierde bedrijf mocht Niels Huttema zijn eerste minuten maken in de promotieklasse, een mijlpaal in zijn nog prille volleybalcarrière. Hij liet direct een paar mooie aanvallen noteren. Zijn komst zorgde met name in de serviceverdediging wel voor wat onrust, maar spelverdeler en uitblinker Gerrit de Beer en de aanvallers sleepten hun ploeg door enkele moeizame fases heen. Uiteindelijk werd de set met vier punten verschil gewonnen en konden de Kollumerzwagers een mooie 3-1 overwinning vieren.

DOS bezet door de winstpartij de derde plek met vier punten uit een duel en mag deze komend weekend verdedigen in de uitwedstrijd tegen BEO uit Bakhuizen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00